Kupię wrykrys
Wrykrys klucz
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Re: Kupię wrykrys
sheetcam, neron cnc i pewnie jeszcze kilka by się znalazło mój wybór padł na sheetcam-a napewno nie ma tak rozwiniętych funkcji jak wyrykrys ale cenowo zachęca.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Testowałem sheetcam, nieprzyjemny program gdzie trzeba się bawić z jakimiś warstwami . A propo skoro masz sheetcama to powiedz mi dlaczego sheetcam widzi tylko jakaś linię nad rysunkiem, a robiłem wszystko tak jak na torutialach w necie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Nie widzę problemu z warstwami a najczęściej używam tylko dwóch lub trzech a czasem w ogóle, wszystko zależy co chcesz zrobić.Testowałem sheetcam, nieprzyjemny program gdzie trzeba się bawić z jakimiś warstwami
Warstw używam do określania konkretnych reguł do cięcia z automatu np. do osobnej warstwy przenoszę otwory które nie mają być wycięte tylko zaznaczony punkt na środku otworu do późniejszego wiercenia itd..
Nie wiem o czym mowa, przydałby się jakiś screen to by wiele wyjaśniło. Nie wiem jaki format wczytujesz ale jak wrzucasz dxf to bez problemu działa.A propo skoro masz sheetcama to powiedz mi dlaczego sheetcam widzi tylko jakaś linię nad rysunkiem, a robiłem wszystko tak jak na torutialach w necie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Scren wrzucę jutro. Jeśli chodzi o dxf to czyta rysunek, ale zaznaczam kontury, narzędzie, kompensacja dla danej warstwy. Włączam symulację program przejeżdża jakąś linię nad rysunkiem (która nie wiem z kad się pojawia) i tyle. W gcodzie po prostu nie ma tego rysunku, jego nawet symulacja nie widzi