Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
corradoskj
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 6
Rejestracja: 11 paź 2018, 22:28
Lokalizacja: Bydgoszcz

Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#1

Post napisał: corradoskj » 14 sty 2022, 20:00

Wie ktoś gdzie można kupić sterownik ZELRP na 3 osie, może komuś zalega, mam frezarki MLM na tych sterownikach a support MLM aka L-F no cóż, nie wypowiem się. Potrzebowałbym jeden lub dwa. Pan Ryszard chyba już nie działa na rynku chyba że macie do niego jakiś namiar ?




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3154
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#2

Post napisał: Steryd » 14 sty 2022, 20:21

Można?
Morzna!!!

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5619
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#3

Post napisał: tuxcnc » 14 sty 2022, 20:32

Steryd pisze:
14 sty 2022, 20:21
W zasadzie to:
https://www.ebmia.pl/sterowniki-maszyn- ... 60ahq.html
To samo
Ale pieprznąłeś, aż trudno to skomentować.
W zasadzie to podobieństwa kończą się na gnieździe LPT...


Autor tematu
corradoskj
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 6
Rejestracja: 11 paź 2018, 22:28
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#4

Post napisał: corradoskj » 14 sty 2022, 21:04

Frezarki działają pod LinuxCNC, ogólnie nie miałem jeszcze problemów z tymi ZELPR, dopiero teraz pojawił się problem z komuniakcją z PC

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5619
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#5

Post napisał: tuxcnc » 14 sty 2022, 21:16

corradoskj pisze:
14 sty 2022, 21:04
nie miałem jeszcze problemów z tymi ZELPR, dopiero teraz pojawił się problem z komuniakcją z PC
No bo to były bardzo dobre sterowniki, niestety nic nie jest wieczne i czas pomyśleć o czymś nowszym i powszechnie dostępnym.
Na razie sprawdź dokładnie te co masz, może jakaś korozja, zimny lut, pęknięta ścieżka...
Zacznij od przedzwonienia kabla.


Autor tematu
corradoskj
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 6
Rejestracja: 11 paź 2018, 22:28
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Sterownik ZELRP 3 osie - gdzie kupić ?

#6

Post napisał: corradoskj » 14 sty 2022, 22:28

Kabel sprawdzony na drugiej, sterownik na diodach też błędu nie wyświetla, zmienię taśmę z drugiej i sprawdzę.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”