Sterowanie Fanuc OT

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
alien1984
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 35
Rejestracja: 09 mar 2015, 23:06
Lokalizacja: Krotoszyn

Sterowanie Fanuc OT

#1

Post napisał: alien1984 » 19 kwie 2019, 09:47

Witam szukam kogoś kto pracuje na tokarce CNC ze sterowaniem Fanuc OT bo chciałbym porównać kilka parametrów maszynowych. Idealnie jak by to była tokarka Colchester tornado




mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 201
Rejestracja: 14 cze 2011, 22:05
Lokalizacja: ...

Re: Sterowanie Fanuc OT

#2

Post napisał: mariusz123a » 19 kwie 2019, 20:41

Napisz w czym masz problem i jakie parametry chcesz porównać.


Autor tematu
alien1984
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 35
Rejestracja: 09 mar 2015, 23:06
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Sterowanie Fanuc OT

#3

Post napisał: alien1984 » 20 kwie 2019, 09:24

Chcę porównać parametry numer 13 i 14 bo one odpowiadają za offsety narzędzi. A problem mam taki że jak wybieram narzędzie w MDI na przykład
T0101 to głowica ustawia się na narzędziu 1 ale nie ładuje wartości offsetow z tabeli. Dopiero jak wykonam ruch w osi Z i X to wartości offsetow się ładują


Autor tematu
alien1984
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 35
Rejestracja: 09 mar 2015, 23:06
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Sterowanie Fanuc OT

#4

Post napisał: alien1984 » 24 kwie 2019, 15:45

Temat do zamknięcia


cnc35
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 84
Rejestracja: 25 lip 2010, 21:40
Lokalizacja: PL

Re: Sterowanie Fanuc OT

#5

Post napisał: cnc35 » 25 kwie 2019, 09:09

Który to był parametr ?


Autor tematu
alien1984
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 35
Rejestracja: 09 mar 2015, 23:06
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Sterowanie Fanuc OT

#6

Post napisał: alien1984 » 25 kwie 2019, 09:46

Parametr 14#4 przyjmowanie korekcji w bloku lub z ruchem osi

Awatar użytkownika

Tomciowoj
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 660
Rejestracja: 14 kwie 2013, 21:35
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Sterowanie Fanuc OT

#7

Post napisał: Tomciowoj » 17 sty 2023, 20:03

Witam.
Czy jest możliwość aby po wywołaniu narzędzia wyświetlało offsety bez ruchu? Zmieniając parametr14#4 to albo muszę po zmianie narzędzia ruszyć nim aby pokazało współrzędne z offsetem albo po zmianie parametru 14#4 głowica po zmianie narzędzia jedzie na pozycję jak poprzednie narzędzie ale z offsetem nowego. Czyli np. jeśli T0101 było na X20 to T0202 po zmianie jedzie na X20 zgodnie ze swoim offsetem. Nie można tak ustawić żeby po zmianie narzędzia ładowało współrzędne bez ruchu?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”