Stare wrzecioni działa nowe nie

Dyskusje na temat elektrowrzecion do napędu narzędzi skrawających

Autor tematu
ratmen2012
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 27 lut 2024, 17:08

Stare wrzecioni działa nowe nie

#1

Post napisał: ratmen2012 » 27 lut 2024, 17:23

Witam wszystkich , taki dziwny problem używam taniej frezarki comgrow 30 18 sterowanej Grbl. Niedawno wrzeciono zaczęło mi mocno wibrować wiec założyłem ze to łożyska i kupiłem takie samo wrzeciono od modelu genmitsu podobny model. Wrzeciona wyglądają identycznie różnią sie naklejką, a jednak nowe nowe nie działa. Dziwnie zaczyna kręcić i przestaje. Zakładam stare i bez problemu. Magia? Czy nowe uszkodzone ?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2024, 17:50 przez ratmen2012, łącznie zmieniany 2 razy.




Robert_K
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1104
Rejestracja: 15 sie 2017, 08:03
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Stare wrzecioni działa nowe nie

#2

Post napisał: Robert_K » 27 lut 2024, 17:39

A jest enkoder w tym wrzecionie?

Pozdrawiam.


Autor tematu
ratmen2012
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 27 lut 2024, 17:08

Re: Stare wrzecioni działa nowe nie

#3

Post napisał: ratmen2012 » 27 lut 2024, 17:53

Jakaś płytka na wierzchu dolutowana na nowym ktore zaczyna kręcić i przestaje.Wylutowałem ją i dalej tak samo.


Robert_K
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1104
Rejestracja: 15 sie 2017, 08:03
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Stare wrzecioni działa nowe nie

#4

Post napisał: Robert_K » 27 lut 2024, 19:02

Wrzuć jakieś zdjęcia bo widzę że ni chu chu się nie dogadamy.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektrowrzeciono”