Stare postprocesory


Autor tematu
Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3070
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Stare postprocesory

#1

Post napisał: Steryd » 19 lis 2021, 12:11

Witojcie!
Rozmawiałem z kolega , który dość długo pracuje w MC i ma poprzerabiane postprocesory ,,pod siebie", ale do bardzo starych wersji (8,9 - jeszcze sprzed 2000r.) i twierdzi, że musi używać tych staroci, bo nowe wersje nie przyjmują tych postprocków.
Czy faktycznie tak jest? czy może da się jakoś dostosować dane z tamtych plików?


Można?
Morzna!!!


Arias2
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 376
Rejestracja: 29 lip 2007, 10:49
Lokalizacja: wieluń-eslov

Re: Stare postprocesory

#2

Post napisał: Arias2 » 19 lis 2021, 13:03

Jest opcja importu.
Tylko będzie musiał przejść MC 2017 bo chyba tylko tam była opcja importu do nowszej (tak to wygląda wg tego filmu)

W firmie przy nowym MC zawsze jest importowany ze starej czy to postprocesor czy biblioteki narzędzi.


Autor tematu
Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3070
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Stare postprocesory

#3

Post napisał: Steryd » 22 lis 2021, 23:59

Dzięki za informacje. Poszukam tego MC i sprawdzę.
Można?
Morzna!!!


Sayrus
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 194
Rejestracja: 10 maja 2011, 19:37
Lokalizacja: Mielec
Kontakt:

Re: Stare postprocesory

#4

Post napisał: Sayrus » 02 gru 2021, 20:55

Jeżeli ma wiedzę jak przerobić postprocesor, powinien dać radę przerobić też pod nowsze wersje programu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”