[S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

Chcesz sprzedać, kupić, zamienić - wszystko co związane jest z CNC. Zabronione jest reklamowanie sklepów, firm handlowych oraz umieszczanie oferty komercyjnej w treści posta.

Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

[S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#1

Post napisał: peezeet » 13 sty 2020, 18:47

Witam sprzedam Serwomotor krokowy hybryda 3Nm. Nowy, komplet ze sterownikiem i kablami, nie wykorzystany w projekcie.
Cena 400,- (poniżej kosztu zakupu)

Obrazek




Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#2

Post napisał: peezeet » 25 sty 2020, 18:37

Posiadam dwa takie zestawy. Sprzedam lub zamienię na 1szt 8Nm.


emsc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 236
Rejestracja: 13 wrz 2018, 02:19
Lokalizacja: mazowsze

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#3

Post napisał: emsc » 26 sty 2020, 19:44

To ten sam?
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 5c08DzrXoh
Czy sterownik ma wiatrak przykręcony do radiatora?
Zasilanie do 50V?
Jest do tego program strojący?


Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#4

Post napisał: peezeet » 26 sty 2020, 21:04

Nie to nie ten. Moje maja 3Nm. NEMA24.
To jest dokładnie to co mam: Moje graty
Od nich kupiłem ten zestaw.


emsc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 236
Rejestracja: 13 wrz 2018, 02:19
Lokalizacja: mazowsze

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#5

Post napisał: emsc » 26 sty 2020, 21:33

Czyli ten sam. Ten zestaw występuje w wersji 2,3,4Nm i praktycznie w tej samej cenie (50-60USD + koszty). Nieźle sobie czeski chiński rezydent liczy za sprowadzenie... Żyć, nie umierać! :)
Rozumiem, że oprogramowania do strojenia nie masz?


Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#6

Post napisał: peezeet » 26 sty 2020, 22:43

Ponownie powtarzam że to nie ten sam silnik, ten twój to nema23!

Zupełnie nie rozumiem co tu szukasz, skoro masz tak zacne źródło?


emsc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 236
Rejestracja: 13 wrz 2018, 02:19
Lokalizacja: mazowsze

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#7

Post napisał: emsc » 27 sty 2020, 20:03

Źródło nie jest zacne, tylko zwykłe i każdy je zna. Można kupić z Chin, czekać, płacić cło, transport i VAT, oszczędzając sporo. Lub w miarę bezpiecznie lub zupełnie bezpiecznie kupić w Europie płacąc za to bezpieczeństwo. Niestety też bez faktury :(

Tyle tytułem tłumaczenia. Pytam przede wszystkim, czy masz do tego program strojący. Odpowiesz?
W ogóle, gdybyś podał wszystkie dane techniczne i skład zestawu, nie byłoby żadnego pytania. A skoro jest tylko średnia fotka naklejki na silniku, to się nie dziw, że ktoś pyta o więcej.
Przecież nikt kto ma jakieś pojęcie, nie kupi sterowania na krzywy ryj, z jedyną informacją "3Nm".


Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#8

Post napisał: peezeet » 27 sty 2020, 23:58

Ja nie wiem co mogę ci powiedzieć więcej niż to co jest podane w linku który umieściłem, Jak wcześniej powiedziałem- zestaw jest absolutnie nowy, nawet go nie podłączałem. Nie sądzę żeby była konieczność grzebania w fabrycznie ustawionych pidach, Nie dołączają żadnego programu do ich zmiany ale myślę że gdybym poprosił to pewnie podeślą. Posiadam od nich szereg rzeczy w tym silniki serwo-krokowe mocniejsze- Nema 34, które już śmigają i mają się świetnie bez jakiejkolwiek potrzeby strojenia pidów.
Uważam że źle zacząłeś dialog bo to była jawna dyskredytacja mojej oferty. I nadal nie znam twoich intencji. Sądzę że nie zadałeś sobie trudu obejrzenia pełnego opisu z podanego linku do oferty.


https://youtu.be/wpU97rT8iZM

Dodane 55 minuty 4 sekundy:
Chciał bym wiedzieć ...bo operujesz pewnikami- skąd wiesz że nie wystawiają faktury?


emsc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Posty: 236
Rejestracja: 13 wrz 2018, 02:19
Lokalizacja: mazowsze

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#9

Post napisał: emsc » 29 sty 2020, 01:12

Potrzebuję podobnego zestawu. Zadałem pytanie bo nic nie było napisane i ZOSTAŁEM ZMUSZONY sprawdzać wyszukiwarką oznaczenia na zdjęciu. Stąd dowiedziałem się za ile ten zestaw można kupić tu albo tam. W momencie kiedy się upewniłem co to jest, straciłem zainteresowanie. Taka była historia intencji.


Autor tematu
peezeet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 11
Posty: 138
Rejestracja: 07 lut 2013, 18:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: [S] Sprzedam servo- krokowe hybrydowe 3Nm. Nowe

#10

Post napisał: peezeet » 29 sty 2020, 04:18

Absolutnie kłamiesz! Takie zachowanie nie ma miejsca! Nic ci TROLU NIE ZAWINIŁEM ! Nie powinieneś wyciągać (i do tego błędnie) w moim wątku żadnych innych ofert z drugiego końca świata czy skądkolwiek ! Bo to jest jawne deprecjonowanie i włażenie z kopytami w paradę komuś. Więc albo jesteś paskudnym, złośliwym, draniem albo jesteś niewychowanym, nieświadomym zasad głupkiem. Muszę cię zmartwić na odchodne... dobrze że kupiłem te silniki u TEGO sprzedawcy, (na którym psy zwiesiłeś) bo mogę je prawdopodobnie zwrócić bez straty i zamienić z dopłatą na dwa inne, w mocniejszej wersji. Teraz świętują Nowy Rok i będzie wiadomo za 4 dni.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Giełda CNC”