solid edge a przygotowanie druku

Dyskusje dotyczące druku i drukarek 3D

Autor tematu
suchy_5
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 124
Rejestracja: 21 sie 2011, 20:28
Lokalizacja: Lubuskie

solid edge a przygotowanie druku

#1

Post napisał: suchy_5 » 18 wrz 2022, 14:17

Witam

Chciałbym prosić o pomoc w przygotowaniu do druku ponieważ mam problem. W solid edge 2020 projektuje przykładowy model na fotce nr 1 gdzie zapisuję w pliku .*stl i pojawia się problemu w programie 3DGence Slicer 4.0 (v2.5) gdzie odpalam model jest on o wiele mniejszy . Co może być problemem ?? podczas wcześniejszej pracy na tych programach było wszystko ok . Poniżej podpinam fotki , próbowałem odpalić nawet w Creality Slicer i jest ten sam problem. Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Załączniki
3.JPG
2.JPG
1.JPG



Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6241
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: solid edge a przygotowanie druku

#2

Post napisał: tuxcnc » 18 wrz 2022, 14:23

suchy_5 pisze:
18 wrz 2022, 14:17
Co może być problemem ?
Cale/milimetry.


Autor tematu
suchy_5
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 124
Rejestracja: 21 sie 2011, 20:28
Lokalizacja: Lubuskie

Re: solid edge a przygotowanie druku

#3

Post napisał: suchy_5 » 18 wrz 2022, 15:15

ale na fotce nr 3 widać że jest pokazane w mm

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6241
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: solid edge a przygotowanie druku

#4

Post napisał: tuxcnc » 18 wrz 2022, 15:41

suchy_5 pisze:
18 wrz 2022, 15:15
ale na fotce nr 3 widać że jest pokazane w mm
A na fotce 1 masz przeskalowane 1:25,4, co na pewno nie jest wartością przypadkową.
Zapewne w opcjach eksportu masz zaznaczone cale, ale w tym to już Ci nie pomogę, musisz znaleźć to sam.


Autor tematu
suchy_5
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 124
Rejestracja: 21 sie 2011, 20:28
Lokalizacja: Lubuskie

Re: solid edge a przygotowanie druku

#5

Post napisał: suchy_5 » 18 wrz 2022, 15:49

ok, wszystko gra . Dziękuję za pomoc, może komuś się to przyda . Pozdrawiam.
Załączniki
111.JPG

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Drukarki 3D, RepRap”