[S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

Chcesz sprzedać, kupić, zamienić - wszystko co związane jest z CNC. Zabronione jest reklamowanie sklepów, firm handlowych oraz umieszczanie oferty komercyjnej w treści posta.

Autor tematu
Malaxis
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 510
Rejestracja: 01 lut 2011, 00:31
Lokalizacja: Bolechowice/Kraków

[S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#1

Post napisał: Malaxis » 16 wrz 2018, 18:05

Witam,
mam do zaoferowania zestaw składający się z:
1x Serwopack Indramat DMD02.1-W082N; zasilanie 1 faza 230VAC, testowany - sprawny
1x Serwopack Indramat DMD02.1-W082N; zasilanie 1 faza 230VAC, testowany - niesprawny, jeśli dobrze pamiętam wyrzuca błąd 53 pomimo podpięcia e-stopu.
1x Serwomotor MD082A-030-EGO-CN; Moc 750W, testowany - sprawny
1x Serwomotor MD082A-030-EG1-CN; Moc 750W, hamulec 24VDC, testowany - sprawny
Wszystkie potrzebne wtyczki
Większość okablowania

Serwopacki są przystosowane pod sterowanie pozycją, w związku z tym nadają się raczej do jakichś maszyn współrzędnościowych lub na napęd wrzeciennika tokarki. Nie wiem czemu na tabliczce znamionowej jest 3f 230VAC, fizycznie przystosowane są pod 1f 230VAC i tak też je testowałem.

Cena za całość: 550zł.


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek




lukasixthm
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 80
Rejestracja: 01 maja 2013, 21:41
Lokalizacja: Ostrowiec Św

Re: [S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#2

Post napisał: lukasixthm » 16 wrz 2018, 18:48

PW


Autor tematu
Malaxis
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 510
Rejestracja: 01 lut 2011, 00:31
Lokalizacja: Bolechowice/Kraków

Re: [S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#3

Post napisał: Malaxis » 16 wrz 2018, 21:10

Mała poprawka, serwa to MMD082A-030-EGO-CN i MMD082A-030-EG1-CN

Sterowniki nie są kompatybilne z sygnałami ste/dir ani analogowymi.


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4092
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: [S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#4

Post napisał: 251mz » 17 wrz 2018, 09:18

Jakim interfejsem się komunikują żeby przekazać pozycję?


Autor tematu
Malaxis
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 510
Rejestracja: 01 lut 2011, 00:31
Lokalizacja: Bolechowice/Kraków

Re: [S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#5

Post napisał: Malaxis » 17 wrz 2018, 13:07

Wykonywanie poleceń typu bazowanie, idź do pozycji xx itp zadaje się poprzez podanie sygnału na odpowiednie piny.
Obrazek

Programowanie pozycji oraz konfiguracja wszystkich parametrów włącznie z automatycznym strojeniem pid'a może zostać zrealizowana poprzez panel na serwopacku lub za pomocą oprogramowania MINITERM którego niestety nie mam, może jest gdzieś dostępne w internecie.

W załączniku podsyłam dokumentację.


Autor tematu
Malaxis
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 510
Rejestracja: 01 lut 2011, 00:31
Lokalizacja: Bolechowice/Kraków

Re: [S] Serwonapędy AC 750W Indramat/Panasonic

#6

Post napisał: Malaxis » 21 wrz 2018, 00:57

450zl.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Giełda CNC”