Rozłożenie blachy


Autor tematu
Roszek
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 60
Rejestracja: 01 lis 2018, 12:29

Rozłożenie blachy

#1

Post napisał: Roszek » 25 lis 2019, 16:45

czy po wykonaniu takich przetłoczeń będę mógł zrobić rozwinięcie?
Obrazek




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1177
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Rozłożenie blachy

#2

Post napisał: zibi » 25 lis 2019, 18:16

Rozwinięcie jest chyba odwrotnością zwinięcia a nie tłoczenia. Tłoczy się z płaskiego i okrawa.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Awatar użytkownika

bildder
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1086
Rejestracja: 03 sie 2007, 08:32
Lokalizacja: W-wa
Kontakt:

Re: Rozłożenie blachy

#3

Post napisał: bildder » 27 lis 2019, 19:38

Będziesz mógł zrobić rozwinięcie, lecz te przetłoczenia nie będą rozwinięte. Po prostu SW przelicza tylko gięcia.

Jak chcesz w płaskim wyłączyć, to trzeba tę operację formowania wygasić.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solidworks”