RX pisze:czy ktoś wie, dlaczego nagle stałem się "autorem tematu"?
Powinieneś czuć dume że jeden z odcinków tej sagi jest Twojego autorstwa. Tym samym przejdziesz do historii 21 wieku. To być może najdłuższy temat tego forum.
"Za regresem stały działania firm naftowych, węglowych, być może też motoryzacyjnych i innych. Winni są też politycy, którzy nie skupiali się na myśleniu długofalowym. Ta logika, niszczyła i nadal niszczy nasz świat" prof. Szymon Malinowski.
RX pisze:I to jest MANIPULACJA!! za tym stoi na bank jakiś moderator
Żadna manipulacja, po prostu przy dzieleniu tematu pierwszy post podzielonego tematu jest jednocześnie "założycielem" podzielonego nowego tematu. Ale jakby co to wszystko jest udokumentowane w historii moderacji.
RX pisze:a jeszcze nie jest? do " m- jak miłość" daleko...
Zawsze moze sę pojawić jakis inny i zrobić konkurencję.
"Za regresem stały działania firm naftowych, węglowych, być może też motoryzacyjnych i innych. Winni są też politycy, którzy nie skupiali się na myśleniu długofalowym. Ta logika, niszczyła i nadal niszczy nasz świat" prof. Szymon Malinowski.
Strikexp się nie zajmuje takimi drobiazgami forumowymi.
Ja to naprawdę mam wy.... co ktoś napisze czy gada. Łajdactwo pewnych środowisk osiągnęło wyższy poziom niż jakiekolwiek łajdactwa znane w przeszłości. Dowolną rzecz powiedzą żeby tylko osiągnąć swój cel.
I w sumie nawet ich rozumiem. Ot ateistyczna filozofia. Według której żadna moralność nie istnieje ponieważ liczą sie tylko osiągnięcia. A więc tacy ludzie o ile mają dość pieniędzy. Płodzą sobie dzieci, wychowywane następnie w krajach 3 świata. Tylko po to aby w razie potrzeby móc pobrać z nich zgodne narządy dla samych siebie. Bo i dlaczego nie z ateistycznego punktu widzenia?
Pytanie dokąd to doprowadzi ludzkość? Czy powstanie kolejny bolszewio-stalinizm. W którym mała garstka mających władzę, będzie codziennie zamieniała kolejnych ludzi w robotników przymusowych? Tylko po to aby osiągać swoje cele najtańszym kosztem? Podczas gdy reszta będzie chodziła w workach po ziemniakach. Ponieważ to będzie bardziej opłacalne niż ich ubieranie?
Polecam audiobooka jak ktoś lubi posłuchać w robocie (można z youtube ściągnąć plik audio)
andrjalo pisze:Tu potrzeba aby ludzie normalnie myślący nie godzili się
A co to są ludzie normalnie myslący? -bo mam wrażenie że po obydwu stronach barykady stoja ci którzy uważają się za normalnie myslących.