Przekaźnik w PLC Schneidera

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
Serko
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 sty 2022, 18:16

Przekaźnik w PLC Schneidera

#1

Post napisał: Serko » 13 sty 2022, 20:01

Witam,
czy ktoś z obecnych tu osób jest w stanie mi powiedzieć gdzie mogę kupić przekaźnik, który znajduje się w PLC TM200C24R Schneidera? zdjęcie w załączniku. Nie chce kupować całego PLC, bo zepsuł się tylko jeden przekaźnik, a reszta działa bez zarzutów.
Załączniki
przekaźnik.jpg
PLC.jpg



Awatar użytkownika

JacekBelof
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 347
Rejestracja: 02 gru 2018, 22:25
Lokalizacja: Tarnów MP
Kontakt:

Re: Przekaźnik w PLC Schneidera

#2

Post napisał: JacekBelof » 13 sty 2022, 23:09

AliExpress, lub eBay. Ewentualnie w jakimś dobrym sklepie z częściami elektronicznymi - mogą znaleźć zamiennik od innego producenta. W Europie robi je podobno ACDS France, ale nie można wykluczyć, że z Relpolu by się coś znalazło, ale pod innym symbolem.
PS. Czasami dobrze jest zajrzeć do katalogów online:
https://www.digipart.com/part/pcnh-124h3mhz
https://datasheet4u.com/share_search.ph ... h-124h3mhz
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. :lol:


Autor tematu
Serko
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 sty 2022, 18:16

Re: Przekaźnik w PLC Schneidera

#3

Post napisał: Serko » 14 sty 2022, 11:33

Dzięki za info. Czekam na odpowiedź od kilku firm, w razie gdyby się nie odezwały to napiszę pw.


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3154
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Przekaźnik w PLC Schneidera

#4

Post napisał: Steryd » 14 sty 2022, 13:27

Sprawdzałeś w TME?
https://www.tme.eu/pl/katalog/?search=pcn%20124
Wyglądają na zwykłe przekaźniki miniaturowe
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”