problem z symulacja programu VF2

Dyskusje na temat maszyn HAAS

Autor tematu
esio
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 13
Rejestracja: 17 cze 2010, 17:35
Lokalizacja: SGL

problem z symulacja programu VF2

#1

Post napisał: esio » 20 lis 2022, 20:34

Witam
mam problem z symulacja w Haasie VF2 z 98r. Podczas przesuwania pola widzenie (F2) wyjechałem tak jakby poza monitor.

Obrazek


teraz pokazuje jedynie symulacje na tym małym ekranie u dołu po prawej stronie.
Czy ktoś wie jak to zresetować?
dodam ze przy symulacji obróbki po łuku zacina maszynę i trzeba ją wyłączyć.



Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7740
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: problem z symulacja programu VF2

#2

Post napisał: WZÓR » 20 lis 2022, 21:18

F2
Użyj strzałek kursora Up, Down, Left, Right oraz klawiszy PAGE UP / PAGE DOWN i wrócisz z obrazem symulacji na ekran główny.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3459
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: problem z symulacja programu VF2

#3

Post napisał: Steryd » 20 lis 2022, 23:37

F2-> HOME resetuje zoom symulacji.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
esio
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 13
Rejestracja: 17 cze 2010, 17:35
Lokalizacja: SGL

Re: problem z symulacja programu VF2

#4

Post napisał: esio » 23 lis 2022, 05:21

Działa. Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”