Pomoc w ustawieniu

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
pro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 11
Rejestracja: 14 lis 2021, 09:58

Pomoc w ustawieniu

#1

Post napisał: pro » 23 lis 2021, 19:56

Czy mógłby mi ktoś pomóc w ustawieniach zakładek wejść i wyjść /porty -piny/?
Załączniki
DS_DDCMV5_EN.pdf
(2.13 MiB) Pobrany 27 razy




IIS
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 87
Rejestracja: 24 sie 2019, 22:19
Lokalizacja: Banino
Kontakt:

Re: Pomoc w ustawieniu

#2

Post napisał: IIS » 23 lis 2021, 21:22

Na stornie 11 masz screena - w czym problem ?


Autor tematu
pro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 11
Rejestracja: 14 lis 2021, 09:58

Re: Pomoc w ustawieniu

#3

Post napisał: pro » 27 lis 2021, 18:25

Gdyby ktoś mógł mi pomóc
Załączniki
m1.jpg
m2.jpg
m3.jpg
m4.jpg


IIS
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 87
Rejestracja: 24 sie 2019, 22:19
Lokalizacja: Banino
Kontakt:

Re: Pomoc w ustawieniu

#4

Post napisał: IIS » 28 lis 2021, 19:11

Hmm z tego co widze ta karta po prostu ma dll jako sterownik więc wpisanie czegokolwiek różnego w część DIR/step powinno spowodować że maszyna działa. Co do wejść i wyjść IN/OUT trzeba prawdopodobnie wpisać to co masz nadrukowane na górnej nalepce np krańcówka Z IN 3 port 2 Y IN4 port 2 itd


Autor tematu
pro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 11
Rejestracja: 14 lis 2021, 09:58

Re: Pomoc w ustawieniu

#5

Post napisał: pro » 29 lis 2021, 20:42

Mógłbyś zaznaczyć w paincie na tych screenach które wrzuciłem w którym miejscu i co konkretnie wpisać?
Załączniki
00.jpg

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5440
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Pomoc w ustawieniu

#6

Post napisał: tuxcnc » 29 lis 2021, 23:32

pro pisze:
29 lis 2021, 20:42
Mógłbyś zaznaczyć w paincie
Analfabeta?


Autor tematu
pro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 11
Rejestracja: 14 lis 2021, 09:58

Re: Pomoc w ustawieniu

#7

Post napisał: pro » 30 lis 2021, 16:41

tylko pół


IIS
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 87
Rejestracja: 24 sie 2019, 22:19
Lokalizacja: Banino
Kontakt:

Re: Pomoc w ustawieniu

#8

Post napisał: IIS » 30 lis 2021, 17:10

No więc tu - tak strzelam
TU.JPG


Autor tematu
pro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 5
Posty: 11
Rejestracja: 14 lis 2021, 09:58

Re: Pomoc w ustawieniu

#9

Post napisał: pro » 01 gru 2021, 20:13

nie do końca dobrze zadałem pytanie, z racji tego że gubię się trochę z tymi portami i pinami, mógłby mi kolega podpowiedzieć na takie konkretne /z mojej strony obrazkowe/ pytania w oparciu o tą konkretną płytę sterującą?
nie trzeba na rysunku bo mnie biorą za analfabetę
Załączniki
DDCM.jpg
m2.jpg
m3.jpg


cawboy
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 92
Rejestracja: 13 mar 2021, 18:23
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Pomoc w ustawieniu

#10

Post napisał: cawboy » 01 gru 2021, 20:47

kolego od strony 20 w Twojej instrukcji masz zdjęcia co i gdzie wklepać, łatwiej to już chyba nie może być.
Krak.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”