Podajnik do tokarki cnc

magazyno podajnik

Chcesz sprzedać, kupić, zamienić - wszystko co związane jest z CNC. Zabronione jest reklamowanie sklepów, firm handlowych oraz umieszczanie oferty komercyjnej w treści posta.

Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Podajnik do tokarki cnc

#1

Post napisał: LABEL » 25 paź 2020, 16:49

Cena: 5 500,00 zł
Województwo: Wielkopolskie
Telefon: 604810682

Wyślij wiadomość

Witam
Sprzedam magazyno podajnik SYMCO do tokarki cnc w pełni sprawny w bdb stanie technicznym z pełną dokumentacją papierową i elektroniczną również kopie programów PLC i HMI na pendrive. Podajnik jest pneumatyczno elektryczny z ekranem dotykowym prosty w obsłudze gotowy do podłączenia przewody z wtykami , dokładam gniazda do wprawienia w szafę tokarki .Schematy sposób podłączenia i konfiguracji nowemu nabywcy przekażę i objaśnię.
Przedmiot sprzedaży przedstawiają zdjęcia i krótki film demonstracyjny na servisie YT poniżej link.



Parametry
Pręty fi 6-65 mm długość 1200mm
zasilanie 230v + powietrze
waga całości ok 300kg

Odbiór raczej osobisty
Obrazek
Obrazek


Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Podajnik do tokarki cnc

#2

Post napisał: LABEL » 31 paź 2020, 21:26

Zapraszam do wolnej dyskusji w temacie podajników szczególnie magazyno-podajników na pewno każdy ma jakieś spostrzeżenia a mianowicie :
1.Dla jakich serii warto je mieć a kiedy wystarczy sam chwytak ?
2.Wady konstrukcyjne awaryjność ?
3.Trudności (kadrowe) w programowaniu i obsłudze?
4.Inne wady/zalety?
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Podajnik do tokarki cnc

#3

Post napisał: LABEL » 06 lis 2020, 20:43

Ostatnio chyba produkcja zeszła na drugi plan a na pierwszym jest polityka? W sumie też ważna tylko nie wielu się z niej utrzyma.
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


MarioMAX
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 173
Rejestracja: 17 sty 2013, 12:02
Lokalizacja: Oświęcim

Re: Podajnik do tokarki cnc

#4

Post napisał: MarioMAX » 10 lis 2020, 20:31

Jak mamy serię ok 500szt, to wtedy leci na maszynę z podajnikiem i 3 metrowe pręty lecą, przezbrojenie u nas samego podajnika, to ok 10min, bo nie wymieniamy żadnych wkładek, tylko tulejkę tylną podtrzymującą. Co prawda prętem telepie jak pralką z cegłówką, ale jedzie tak już 6 rok i nic się nie dzieje.


Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Podajnik do tokarki cnc

#5

Post napisał: LABEL » 12 lis 2020, 17:44

U nas serię do 2000 sztuk obsługuje łapka i tak prawie że nie warto nam miejsca koło maszyny zajmować podajnikiem bo też idzie dosyć sprawnie. Ale gdyby była gwarantowana seria 10000 sztuk to na pewno już warto by było taki magazyno-podajnik ustawić. Co do ustawiania podajnika to też paręnaście minut myślę że powinno wystarczyć wymiana rury redukcyjnej we wrzecionie ustawienie średnicy pręta tacy podającej i jazda. Co do długości prętów To zależy jaki długi otwór ma rura prowadząca redukcyjna i może to być około metra do półtora metra tak u nas wychodzi są to też długości wynikowe z podziału prętów 1 1,5 1,2 . Przy tych długościach jest jeszcze szansa że nie będzie za mocno telepać. Zastanawia mnie tylko jak takim podajnikiem podawać rury przy obróbce z chłodziwem żeby się chłodziwo nie przelewało poza maszynę oraz żeby trzpień popychacza nie wpadał do otworu .Czy są jakieś oryginalne korki do zaciskania w otworze i rozwiązywania tego problemu?
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Podajnik do tokarki cnc

#6

Post napisał: LABEL » 23 lis 2020, 21:58

1
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .


Majster70
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1202
Rejestracja: 08 cze 2010, 23:37
Lokalizacja: Piastów

Re: Podajnik do tokarki cnc

#7

Post napisał: Majster70 » 24 lis 2020, 06:31

LABEL pisze:Zastanawia mnie tylko jak takim podajnikiem podawać rury przy obróbce z chłodziwem żeby się chłodziwo nie przelewało poza maszynę oraz żeby trzpień popychacza nie wpadał do otworu .Czy są jakieś oryginalne korki do zaciskania w otworze i rozwiązywania tego problemu?

Końcówka popychacza ma wewnętrzny stożek, tzn miejscem styku jest zewnętrzna średnica rury. Wada rozwiązania - końcówka popychacza ma dosyć mały zakres pracy.
Środek rury zaślepiasz korkiem, można kupić plastikowe, ale u mnie nie zdawały egzaminu i dorobiłem sobie metalowe z oringami uszczelniającymi, wyciągam z końcówki rury i wkładam do następnej, taka wada, że trzeba pilnować.


Autor tematu
LABEL
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 6
Posty: 45
Rejestracja: 03 maja 2013, 19:02
Lokalizacja: POLANDIA

Re: Podajnik do tokarki cnc

#8

Post napisał: LABEL » 24 lis 2020, 22:25

Słyszałem o korkach nawet kiedyś myśleliśmy o drobieniu takich korków które by się zaciskały w większym zakresie średnicowym otworów rury. Nie jestem pewien czy na końcówce popychacza można by zastosować taki stożek bo tam jest mało miejsca musiałbym sprawdzić. Ale tak na szybko można by takie korki dorobić z kołnierzem, w środku oring i żeby popychacz popychał przez ten korek rurę oczywiście zakładamy dosyć dokładny otwór rury no i co najmniej 10 /15 takich korków by musiało być do jednej średnicy rury do robionych. Wady nadal trzeba by te korki przekładać z końcówek do nowej rury i tylko jedną średnicę mogą obsłużyć tylko popychacz mógłby być oryginalny bez przeróbek.
Jeżeli chcę pomóc to nie dopatruj się w tym intrygi ......Label .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Giełda CNC”