obsługa pikocnc

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

sebasbox
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 162
Rejestracja: 16 mar 2019, 10:54

Re: obsługa pikocnc

#31

Post napisał: sebasbox » 28 cze 2021, 16:42

RobWan pisze:
28 cze 2021, 14:16
Napisałem wiadomość krok po kroku jak ma zrobić, ale gdzieś przepadła.
Wczoraj też się rozpisałem z podpowiedziami w tym wątku i teraz jak patrze mojego to posta też nie widać, także chyba jakieś chochliki na forum...ale widzę że już koledze pomogliście;)




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 2914
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: obsługa pikocnc

#32

Post napisał: Steryd » 28 cze 2021, 16:46

Pewnie wypadło tak, że pojawila się w międzyczasie nowa wiadomość, i zamiast przeklikać ok, to zamknąłeś okno. Też tak czasem mam. Cale szczęście opera zapamiętuje strony z wpisywaną treścią i mozna odklikać wstecz. Tylko trzeba się w porę zorientować.
Można?
Morzna!!!


tad1
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 153
Rejestracja: 17 sty 2008, 20:01
Lokalizacja: skawa

Re: obsługa pikocnc

#33

Post napisał: tad1 » 28 cze 2021, 17:21

odpisałem na wiadomość


Autor tematu
santi666
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 19
Posty: 76
Rejestracja: 12 lis 2017, 20:29
Lokalizacja: Kraków

Re: obsługa pikocnc

#34

Post napisał: santi666 » 28 cze 2021, 20:22

chciałem zapytać, dlaczego w wersji 5.3.3 pokazuje mi materiał pod stołem ?




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1583
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: obsługa pikocnc

#35

Post napisał: RobWan » 28 cze 2021, 20:56

Też tak miałem jak zaimportowałem ustawienia z wcześniejszej wersji.
GEOMETRIA-->CENTRUJ MATERIAL NA STOLE.


Robert


Autor tematu
santi666
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 19
Posty: 76
Rejestracja: 12 lis 2017, 20:29
Lokalizacja: Kraków

Re: obsługa pikocnc

#36

Post napisał: santi666 » 28 cze 2021, 21:02



Dodane 1 minuta 37 sekundy:
RobWan pisze:
28 cze 2021, 20:56
Też tak miałem jak zaimportowałem ustawienia z wcześniejszej wersji.
GEOMETRIA-->CENTRUJ MATERIAL NA STOLE.
Ustawiłem tak jak napisałeś i działa :)


Autor tematu
santi666
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 19
Posty: 76
Rejestracja: 12 lis 2017, 20:29
Lokalizacja: Kraków

Re: obsługa pikocnc

#37

Post napisał: santi666 » 29 cze 2021, 02:06

Co trzeba zrobić, żeby zamiast konturu frezował pełne linie?




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1583
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: obsługa pikocnc

#38

Post napisał: RobWan » 29 cze 2021, 07:42

Obróbka typu WYBIERANIE.
A jakie są szerokie te linie? I jaki jest szeroki ślad po narzędziu?

Robert


Autor tematu
santi666
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 19
Posty: 76
Rejestracja: 12 lis 2017, 20:29
Lokalizacja: Kraków

Re: obsługa pikocnc

#39

Post napisał: santi666 » 29 cze 2021, 12:38

próbowałem wybieranie, ale mam chyba mam nieodpowiedniego freza, dziadostwo się robi.


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1583
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: obsługa pikocnc

#40

Post napisał: RobWan » 29 cze 2021, 13:30

Pisz technicznie to pomożemy. :-)
W czym problem?

Robert

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”