Megaplot Phidias - zmiana sterowania

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
stwor93
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 11
Rejestracja: 20 kwie 2015, 06:59
Lokalizacja: Stalowa Wola

Megaplot Phidias - zmiana sterowania

#1

Post napisał: stwor93 » 06 lis 2023, 11:26

Witam, od niedawna posiadam ploter CNC Megaplot Phidias.
Oprogramowanie dostarczone razem z maszyną (MegaCut , MegaCut 3D) nie do końca spełnia moje oczekiwania.
Chciał bym zmienić sterowanie pod Fusion 360, chyba że znacie lepsze opcje ?


Chętnie poczytał bym wskazówki.




Dps
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 06 lis 2023, 15:47

Re: Megaplot Phidias - zmiana sterowania

#2

Post napisał: Dps » 07 lis 2023, 13:01

Cześć, oprogramowanie AlphaCam - jeżeli chcesz wiedzieć więcej poproszę o e-mail : [email protected]


cawboy
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 356
Rejestracja: 13 mar 2021, 18:23
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Megaplot Phidias - zmiana sterowania

#3

Post napisał: cawboy » 07 lis 2023, 16:36

stwor93 pisze:Chciał bym zmienić sterowanie pod Fusion 360

Zmienić sterowanie pod cama??? Raczej w 2 stronę, potrzebujesz postprocesor do cama który "dogada" się z maszyną. Z Fusion raczej nie będzie problemu, wiele dostępnych pp (trzeba testować, szukać), a jak nie ma to chętnego na zlecenie bez problemu znajdziesz.
Krak.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”