Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol


Autor tematu
Szymon LP
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 208
Rejestracja: 06 sie 2009, 00:45
Lokalizacja: Warszawa

Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#1

Post napisał: Szymon LP » 17 sty 2023, 17:40

Witam, szukam informacji nt aktywowania opcji programowania w ISO. Czy ktoś z Was wie czy jest możliwość włączenia we własnym zakresie?




Cris992
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 135
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#2

Post napisał: Cris992 » 17 sty 2023, 17:56

Mam VTC800 i z tego co wiem to trzeba wykupić$$$ odpowiednią opcję. ;)


Autor tematu
Szymon LP
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 208
Rejestracja: 06 sie 2009, 00:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#3

Post napisał: Szymon LP » 17 sty 2023, 18:21

No tak - ale serwis Mazak w Polsce jest średnio chętny na zajmowanie się starymi maszynami.


Cris992
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 135
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#4

Post napisał: Cris992 » 17 sty 2023, 18:45

Wcale mnie to nie dziwi. Same z tym problemy.
Dopiero co nabyłeś maszynę czy jak?


Autor tematu
Szymon LP
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 208
Rejestracja: 06 sie 2009, 00:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#5

Post napisał: Szymon LP » 17 sty 2023, 18:57

Mazak nie pomoże na pewno. Zastanawiam się, czy jest możliwość poradzenie sobie bez nich


Autor tematu
Szymon LP
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 208
Rejestracja: 06 sie 2009, 00:45
Lokalizacja: Warszawa

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#6

Post napisał: Szymon LP » 17 sty 2023, 22:05

Czy wiesz może na czym polega operacja odblokowania? na dołożeniu np eprom-ów czy kupuje się jakiś kod od mazaka?


Cris992
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 135
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Mazatrol T-PLUS MAZAK SQT250- włączenie opcji EIA/ISO

#7

Post napisał: Cris992 » 18 sty 2023, 11:53

Nie mam pojęcia. Ja pracuję na nowej maszynie gdzie opcja EIA ISO od początku była aktywna. Wiem tylko tyle co mówili mi serwisanci.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”