Mastercam 2018 i Win 10 pro


Autor tematu
rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1116
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Mastercam 2018 i Win 10 pro

#1

Post napisał: rc666 » 01 paź 2021, 14:43

Witam,
Jest tak: Po zainstalowaniu updates w Win 10 pro MC 2018 przestał działać.
Nie moż znaleźć HASPa i dlatego nie startuje.
Ktoś wie jak to naprawić?
Dzięki za pomoc


Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5356
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#2

Post napisał: tuxcnc » 01 paź 2021, 15:40

rc666 pisze:
01 paź 2021, 14:43
Ktoś wie jak to naprawić?
Microsoft.


Autor tematu
rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1116
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#3

Post napisał: rc666 » 01 paź 2021, 16:54

Nik nic nie wie?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5356
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#4

Post napisał: tuxcnc » 01 paź 2021, 18:18

rc666 pisze:
01 paź 2021, 16:54
Nik nic nie wie?
Ale ja pisałem zupełnie poważnie.
Najpierw piszesz do serwisu Microsoft i pytasz co spieprzyli w tych aktualizacjach, że program który działał przestał działać.
Zapewne dostaniesz odpowiedź żebyś się gonił, bo twój badziewny program nie jest certyfikowany.
Wtedy piszesz do producenta programu i pytasz dlaczego ich program nie działa, choć przecież powinien.
Naprawdę nie potrafię zrozumieć ludzi którzy płacą za soft ciężkie pieniądze, a potem wstydzą się udać po pomoc do tych którzy przytulili ich kasę.
Zrozum rzecz naprawdę prostą, ktoś bierze pieniądze obiecując support, a Ty zawracasz dupę ludziom którzy grosza z tego nie zobaczą. To nie jest w porządku.


Autor tematu
rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1116
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#5

Post napisał: rc666 » 02 paź 2021, 20:48

tuxcnc,
jeżeli nie umiesz pomòc to nie zabieraj głosu.
Poza tym zastanòw się zanim coś powiesz.
Włacz na moment myślenie.
Wiem co to jest tech support.
Jeszcze jedno, potrafisz się tylko madrzyć?
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


Arias2
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 352
Rejestracja: 29 lip 2007, 10:49
Lokalizacja: wieluń-eslov

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#6

Post napisał: Arias2 » 03 paź 2021, 15:04

rc666 pisze:Nik nic nie wie?

Problem znany i rozwiązany co prawda doraźnie ale działa.
Problematyczna jest aktualizacja o nazwie "Aktualizacja zabezpieczeń dla Microsoft Windows KB 5005565" Końcówka numeru może się różnić w zależności od wersji systemu.
Należy taką aktualizację odinstalować i dla świętego spokoju wyłączyć autoupdate w win10, w przeciwnym razie po paru dniach system znowu się upomni o to że trzeba zaktualizować system.


Autor tematu
rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1116
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: Mastercam 2018 i Win 10 pro

#7

Post napisał: rc666 » 03 paź 2021, 17:19

Arias,
Dzięki.
Sprawdze dzisiaj, może się uda żeby działało.
Tylko że ja mam świerzo zainstalowany win 10 pro i nie wiem czy będzie to robiło.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”