Mach3 dla serwomotor closeloop

Połączenie urządzeń sterowanie

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6241
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#11

Post napisał: tuxcnc » 18 wrz 2022, 08:48

Działasz na zasadzie "jak nie potrafię jeździć rowerem, to sobie kupię motocykl".
Nie potrafisz ustawić serwokrokowca i GRBL, więc chcesz się przesiąść na Mach3, ale to zamiast rozwiązać problem, dołoży Ci kilka nowych, z którymi na pewno sobie nie poradzisz i założysz nowe wątki "Co powinienem kupić".
Moja rada nie spodoba Ci się, ale to jedyne właściwe rozwiązanie - musisz pogłębić swoją wiedzę i prawidłowo skonfigurować posiadany sprzęt, zamiast kupować nowy, o którym nie masz bladego pojęcia co z nim zrobić żeby w ogóle zadziałał.




Autor tematu
adam-opole
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 6
Posty: 61
Rejestracja: 28 cze 2018, 07:31
Lokalizacja: Opole

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#12

Post napisał: adam-opole » 18 wrz 2022, 17:02

Tuxcnc

Nie wiem co sobie wyobrażasz, ale Twoje wypowiedzi są rodowodem z rynsztoku, brak kultury i taktu to jak Twoje imię i nazwisko.

Powinieneś dostać od razu ban na forum a później od kogoś w mordę.
Czy jest tu ADMIN ?? Czas na działanie .

Ocena i obrażanie kogoś to jak widzę obecnie domena forów, a nie źródło wiedzy i rady.

Kto i gdzie powiedział że wszyscy są nieukami jak może Ty ? Bo ja poświęcam wiele czasu na pogłębienie wiedzy, która zupelnie nie jest związana z moją codziennością.

Czas odpuścić i poszukać inne grono ludzi z wiedza, a nie gębą pełną jadu. Nara


Adam Domański
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 570
Rejestracja: 04 lut 2008, 20:26
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#13

Post napisał: Adam Domański » 18 wrz 2022, 18:28

adam-opole pisze:Czas odpuścić i poszukać inne grono ludzi z wiedza, a nie gębą pełną jadu. Nara

Nie przejmuj się ten typ tak ma, ma wiedzę tylko nie potrafi się nią podzielić w kulturalny sposób.
Co do tych kontrolerów to ten mój jest węgierski i jest do niego dedykowany program UCCNC, ale u mnie z MACH3 pracuje bez proglemu. Ten co Ty pokazałeś to zapewne chińszczyzna.


tristar0
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1941
Rejestracja: 21 sty 2020, 17:48
Lokalizacja: Toruń miasto Tadeusza R

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#14

Post napisał: tristar0 » 18 wrz 2022, 18:44

Bez przesady te chińskie to dobrze chodzą nawet bez grzebania w sofcie mam kilka 12Nm i od paru lat biegają aż miło .

Dodane 4 minuty 10 sekundy:
Adam Domański pisze:Nie przejmuj się ten typ tak ma
potwierdzam .
Każdy ma prawo do życia w wolnym kraju !


Autor tematu
adam-opole
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 6
Posty: 61
Rejestracja: 28 cze 2018, 07:31
Lokalizacja: Opole

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#15

Post napisał: adam-opole » 18 wrz 2022, 19:55

Adam Domański & tristar0

Dziękuję, szkoda że takich jak Wy jest niewielu na forach, jak widać można z pełna kulturą i co najważniejsze rzeczowo odpowiedzieć może i na pytanie głupie, ale jak to mówią " nie ma głupich pytań..."💪😅
A co do płyty głównej zmienię tak czy siak ;)


Adam Domański
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 570
Rejestracja: 04 lut 2008, 20:26
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Mach3 dla serwomotor closeloop

#16

Post napisał: Adam Domański » 19 wrz 2022, 07:29

adam-opole pisze:A co do płyty głównej zmienię tak czy siak

Na stronie sponsora (co do zakupów są miejsca gdzie jest taniej) są do pobrania instrukcje, to może przeglądnij na początek.
Podobno AXBB-E jest to to samo co UC300ETH (ten sam producent), z tym że, AXBB ma wyprowadzone zaciski śrubowe, co eliminuje konieczność dokupowania płyty głównej np UCBB.
Co do zakupów są miejsca gdzie jest taniej.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”