Haas st10 problem

Dyskusje na temat maszyn HAAS

Autor tematu
Taychon
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2023, 10:57

Haas st10 problem

#1

Post napisał: Taychon » 16 sty 2023, 11:05

Witam

Dzis rano po 2 godzinach pracy na maszynie cnc Haas ST10 coś się nagle zablokowało i maszyna jest cały czas w trybie pracy, jakby bez przerwy toczyła/wykonywała program.
Obrazek
Nie możemy tego w żaden sposób przerwać, zatrzymać, nic.
Cały czas komunikat "Niedostępne podczas pracy".
Uruchomienie maszyny ponownie też nic nie daje. Tryb wyłacza sie tylko po wcisnieciu Emergency Stop.



Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7786
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Haas st10 problem

#2

Post napisał: WZÓR » 17 sty 2023, 17:58

Wygląda na to , że bez serwisu i ponownego wgrania softa niedogodności tej się nie usunie.
Na obecną chwilę , jak maszyna sprawna to pracować i nie patrzeć na tego stworka. :)

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki


markuz
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 122
Rejestracja: 14 sty 2007, 10:28
Lokalizacja: Bielsk Podlaski

Re: Haas st10 problem

#3

Post napisał: markuz » 25 sty 2023, 09:24

Serwis jak świnia we mgle , jedynie co może zrobić to przeładować soft nic więcej . w hasie to norma że co jakiś czas zwiechę załapie .
z ciekawostek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”