rdarek pisze:Mogę polecić jeszcze wędliny dojrzewające na przykład taki schabik:
Oczywiście robione samemu 20 minut roboty, 2-3 tygodnie dojrzewania, a jakie mięsko później...
smacznego
rdarek pisze:Mogę polecić jeszcze wędliny dojrzewające na przykład taki schabik:
To Cię zaskoczę te wędliny które wymieniłem to jest "surowe mięso" czyli wędliny dojrzewające.
Ech a tak lubisz czytać wiadomości w necie a to trzeba tłumaczyć.
Blisko komora wędzarniana jest rozgrzewana najczęściej gazem ziemnym (prąd za drogi) a wsad spryskiwany za pomocą dysz (jak w pistolecie do malowania) koncentratem dymu wędzarnianego.
Toś mnie ubawił raczej na przemysłowym jak najbardziej powtarzalnym i szybkim robieniu wyrobów. Już widzę te nasze zakłady w których proces przygotowania wyrobów trwa od kilku tygodni do kilkunastu miesięcy jak w szynkach parmeńskich. Których ze względu na nasz klimat nie da się u nas poprawnie wytworzyć.
Za dobry towar dla psa ludzie zjedzą i się obliżą dopóki nie zobaczą co to jest.upadły_mnich pisze: ↑15 paź 2020, 16:36A jak kupujecie gryzak dla psa to pomyślcie czy przypadkiem nie jest to wysuszona część byka i dodam, że nie ogon.