Frezowanie szesciokąta na szczękach doosan 220 LM

Dyskusje o obrabiarkach cnc Deawoo /Doosan

Autor tematu
Rafal 35
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 9
Rejestracja: 22 kwie 2017, 19:09
Lokalizacja: Ostrzeszów

#11

Post napisał: Rafal 35 » 27 wrz 2017, 17:14

A gdzie znaleźć to K17.5 to jest parametr maszynowy ????


Rafał Wencel

Tagi:


Viincent
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 25
Rejestracja: 23 lut 2017, 06:13
Lokalizacja: Środa

#12

Post napisał: Viincent » 12 paź 2017, 19:23

Stwórz sobie program np. 9020 a w nim.
IF[#20 EQ 1] THEN #1=0101;
.
.
IF[#20 EQ 24] THEN #1=2424;
G28 U0;
G28 W0;
T#1;
M99;

Do parametru 6080 wpisz np 6 i wtedy wybierak narzędzia przez wpisanie M6 T8. Najpierw odjedzie ci na bazę, a później wymieni narzędzie.


mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 192
Rejestracja: 14 cze 2011, 21:05
Lokalizacja: ...

#13

Post napisał: mariusz123a » 12 paź 2017, 20:42

Rafal 35 pisze:A gdzie znaleźć to K17.5 to jest parametr maszynowy ????
System->Serwis PMC->Przek z pam. i tam jest K17.5, tylko najpierw trzeba w off/set->nastawy zmienić zapis parametru na dozwolony.


ppll
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 49
Rejestracja: 10 mar 2008, 20:40
Lokalizacja: WLKP

Re: Frezowanie szesciokąta na szczękach doosan 220 LM

#14

Post napisał: ppll » 17 sty 2018, 06:01

Można zmieniasz wartość posuwu z 50% na 5% https://zapodaj.net/6268129bbef9f.jpg.html
Sorki za jakość zdjęcia ale myślę że widać o czym piszę :-)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Daewoo / Doosan”