Fanuc robocut alfa

Nowy nabytek-

Dyskusje na temat maszyn do obróbki erozyjnej

Autor tematu
Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3154
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Fanuc robocut alfa

#31

Post napisał: Steryd » 17 gru 2021, 00:38

I jeszcze jedno BTW- jak skasować program?
Wprawdzie przy przesyłaniu z komputera (to też już rozgryzłem) programy się nadpisują bez przeszkód, ale może kiedyś będzie trzeba zwolnić pamięć...


Można?
Morzna!!!


cnc35
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 84
Rejestracja: 25 lip 2010, 21:40
Lokalizacja: PL

Re: Fanuc robocut alfa

#32

Post napisał: cnc35 » 17 gru 2021, 08:33

Edit>>Program>>Wpisz O i numer prog>>Delete


Autor tematu
Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3154
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Fanuc robocut alfa

#33

Post napisał: Steryd » 17 gru 2021, 18:59

Faktycznie działa. Myślałem, że sprawdzałem ten sposób, ale chyba już się starzeje;)
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3154
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Fanuc robocut alfa

#34

Post napisał: Steryd » 13 sty 2022, 13:03

jakby nie było drutówka już kroi, tylko mnie test na covid pokonał, to teraz mam czas na zadawanie pytań.

Nie wiem, czy już wspominałem, ale większość zaworów w instalacji wodnej była pusta w środku. W sumie nie problem, bo poza tym, że woda się leje cały czas na maxa jak się tylko pompa uruchomi to nic szczególnego to nie robi, ale postanowiłem chociaż potrzebniejsze z punktu widzenia wygody obsługi zawory powsadzać. ALE:- zawór od napełniania wodą może się otwierać całkiem, albo w 3 poziomach regulacji. Po otwarciu całkiem woda leci całą rurą i ok. natomiast podczas wycinania woda powinna być otwarta tylko trochę (po to jest ta regulacja) do wymiany wody w wannie. No i ta regulacja coś tam otwiera (słychać elektrozawór) ale woda nie leci, albo przynajmniej nie na tyle, że widać. i tu pytanie:-
Czy ktoś zna PMC lader na tyle, żeby wiedzieć jak znaleźć parametry regulacji tego konkretnego zaworu? przypuszczalnie trzeba dodać kilka procent do wypełnienia PWM, czy sygnału analogowego, żeby dla nowego zaworu regulacja działała.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarki drutowe / Elektrodrążarki / EDM”