Falownik hy02d223b ustawienia

Dyskusje dotyczące silników elektrycznych i falowników.

Autor tematu
plemnik7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 9
Posty: 96
Rejestracja: 31 lip 2016, 16:52
Lokalizacja: Wiązów

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#11

Post napisał: plemnik7 » 21 sty 2023, 09:55

Dziękuję, po obiadku będę ustawiał

A czy wsprawie plungu do macha jesteś w stanie mi odpowiedzieć?




atom1477
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1264
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#12

Post napisał: atom1477 » 21 sty 2023, 10:25

Plugin powinien działać.


Autor tematu
plemnik7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 9
Posty: 96
Rejestracja: 31 lip 2016, 16:52
Lokalizacja: Wiązów

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#13

Post napisał: plemnik7 » 21 sty 2023, 10:37

Duże dzięki, dam znać wieczorem co i jak mi poszło


Autor tematu
plemnik7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 9
Posty: 96
Rejestracja: 31 lip 2016, 16:52
Lokalizacja: Wiązów

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#14

Post napisał: plemnik7 » 21 sty 2023, 17:07

Czy jesteś pewien tych ustawień co mi podałeś? Silnik jest tak słaby ze mogę go ręką zatrzymać. Podpinając na krótko z pominięciem falownika hula jak wściekły


atom1477
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1264
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#15

Post napisał: atom1477 » 21 sty 2023, 20:16

plemnik7 pisze:
21 sty 2023, 17:07
Czy jesteś pewien tych ustawień co mi podałeś?
Tak.


atom1477
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1264
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#16

Post napisał: atom1477 » 23 sty 2023, 09:13

Ale jak go podpinasz z pominięciem falownika?
Pisałeś że jest podłączony w trójkąt.
Do podłączenia bez falownika przepinasz go w gwiazdę?


Autor tematu
plemnik7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 9
Posty: 96
Rejestracja: 31 lip 2016, 16:52
Lokalizacja: Wiązów

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#17

Post napisał: plemnik7 » 23 sty 2023, 09:21

tak silnik został przepięty w gwiazdę dla sprawdzenia , aby wyeliminować usterkę silnika


atom1477
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1264
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Falownik hy02d223b ustawienia

#18

Post napisał: atom1477 » 23 sty 2023, 14:01

Czyli prawidłowo.
No to coś jest nie tak z falownikiem.
Albo napięcie się wpisuje w innych jednostkach (np. trzeba wpisać 2200 bo nie ma kropki dziesiętnej).
Albo te różne ustawienia oszczędzania energii czy minimalizacji napięcia coś psują.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Elektryczne / Falowniki”