DXF z Fusiona


Autor tematu
kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 15367
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: DXF z Fusiona

#21

Post napisał: kamar » 23 lis 2022, 08:55

pitsa pisze:
23 lis 2022, 06:33

Masz te komputery połączone w sieci czy ganiasz z pendrajwem? :-)

Jeśli w sieci to z komputera w fusion eksportowałbym do tego co ma Win10, tam przygotował plik w ezCAD i zapisał po sieci do tego z Win7. Po sieci to można to zrobić nie zmieniając przy tym klawiatury - zdalny pulpit.
Żeby to było takie proste :) Dowcip w tym, ze kompy oczywiście w sieci ale EzCad pozwala zapisać plik tylko odpalony razem z laserem. Reszta chodzi w trybie demo.
A laser mam niestety jeden i daleko od pozostałych kompów :)


:)

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 6452
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: DXF z Fusiona

#22

Post napisał: tuxcnc » 23 lis 2022, 09:16

pitsa pisze:
23 lis 2022, 06:33
Ktoś tu pytał jaka może być różnica między Win7 a Win10:
jeden może być 32 bitowy, a drugi 64
Może być też dokładnie na odwrót, czyli ciągle problem nie polega na tym czy 7 czy 10...
pitsa pisze:
23 lis 2022, 06:33
A nawet jeśli są 64bity oba to program na Win7 może być do max do wersji XX3 a na Win10 jest najnowszy.
Bingo!
Czyli zacząć się powinno od sprawdzenia wersji programu?


Daniu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 677
Rejestracja: 01 lip 2013, 00:27
Lokalizacja: Krk

Re: DXF z Fusiona

#23

Post napisał: Daniu » 23 lis 2022, 09:42

kamar pisze:
22 lis 2022, 21:33
…do chińczyka napisałem o nowy komp z kluczem i Win 10.
EzCada kopiujesz na innego kompa i działa bez instalacji. Potrzebujesz tylko sterowniki do karty zainstalować.. klucza nie potrzeba bo jest w karcie sterującej. Starsze wersje miały dongla na USB.
Aczkolwiek jeśli to jedyny powód to moim zdaniem zmiana komputera nie jest potrzebna..
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…


Autor tematu
kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 15367
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: DXF z Fusiona

#24

Post napisał: kamar » 23 lis 2022, 09:56

Daniu pisze:
23 lis 2022, 09:42
EzCada kopiujesz na innego kompa i działa bez instalacji.
Działa tylko plików nie zapisuje :) A to dla mnie nie jest działanie :)
A zmienić na Win 10 i tak kiedyś trzeba. Już są kłopoty z pracą w jednej sieci.
:)


Avalyah
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2029
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: DXF z Fusiona

#25

Post napisał: Avalyah » 23 lis 2022, 09:58

A może by tak po prostu pozbyć się Win7 i wszędzie mieć 10? Czy to nie najprostsze rozwiązanie problemu?


Autor tematu
kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 15367
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: DXF z Fusiona

#26

Post napisał: kamar » 23 lis 2022, 10:02

Avalyah pisze:
23 lis 2022, 09:58
A może by tak po prostu pozbyć się Win7 i wszędzie mieć 10? Czy to nie najprostsze rozwiązanie problemu?
A o czym jest ten wątek ? :) Tylko żeby zaorać Win 7 to trza mieć coś działające w zamian bo to proste nie jest.
:)


Daniu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 677
Rejestracja: 01 lip 2013, 00:27
Lokalizacja: Krk

Re: DXF z Fusiona

#27

Post napisał: Daniu » 23 lis 2022, 10:05

EzCad musi „widziec” kartę, ewentualnie jak masz starsza wersje to podpinasz dongla i działa w normalnym trybie…
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 6452
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: DXF z Fusiona

#28

Post napisał: tuxcnc » 23 lis 2022, 13:42

Podsumujmy.
Temat nazywa się "DXF z Fusiona".
Na początku chodziło o to, że:
Dxf-a zapisanego ze szkicu Fusiona nie widzi Win 7 (...)Win 10 odczytuje bez problemu
Teraz chyba chodzi o to, że:
Działa tylko plików nie zapisuje
Ciągle nie wiadomo, co ma system operacyjny do tego czy jakiś program otwiera jakieś pliki i dlaczego komercyjny program nie chce działać bez wykupienia licencji...
Może autor wątku napisałby wreszcie o co mu chodzi, toby się nikt nie musiał domyślać, bo jak na razie to temat kwalifikuje się do śmietnika, bo nigdzie indziej nie pasuje...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”