czwarta oś


Autor tematu
januszjan
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 87
Rejestracja: 24 lis 2020, 17:42

czwarta oś

#1

Post napisał: januszjan » 16 gru 2023, 19:16

nie mogę wybrać opcji 4 oś, czy to jest wina postprocesora czy błędnie wybranej strategii?
robie to operacją wybranie
nie widzę w solidcamie takiej opcji <Obróbka Rotacyjna 4 osi>, na innym filmiku zobaczyłem podobny przypadek
Załączniki
cam.jpg




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 4098
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: czwarta oś

#2

Post napisał: Steryd » 16 gru 2023, 20:43

To przez wybraną maszynę. Jak nie masz którejś osi będącej stołem obrotowym, to nie zrobisz obróbki rotacyjnej,
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
januszjan
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 87
Rejestracja: 24 lis 2020, 17:42

Re: czwarta oś

#3

Post napisał: januszjan » 17 gru 2023, 12:41

miałbyś jakieś materiały do solidcam'a?


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 4098
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: czwarta oś

#4

Post napisał: Steryd » 17 gru 2023, 12:46

Na stronie producenta jest akademia w filmikach.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”