|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Toczenie gwintów z wieloma przejściami noża G85 |
| Autor |
Wiadomość |
kemezrp
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-31, 18:29 Toczenie gwintów z wieloma przejściami noża G85
|
|
|
Hello
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi w tym cyklu.
Chodzi mi tylko o dwie zmienne D3 i D7, kiedy je się wybiera, a kiedy nie, albo wogóle co sie z nimi robi? I co chodzi w tej tabelce?
Cykl w doc-ku który załączyłem do postu.
progCNC(G85).doc Programowanie CNC Cykl G85 |
Pobierz Plik ściągnięto 114 raz(y) 52 KB |
|
|
|
|
 |
rafalxfiles
Sympatyk forum poziom 1

Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 28 Skąd: dolnyśląsk
|
Wysłany: 2008-09-13, 21:57
|
|
|
No mi to wygląda, że ten parametr określa rodzaj dosuwu podczas gwintowania - czy ma być stała głębokość dosuwu.. czy stała objętość zdejmowanego materiału.. czy jakoś tak to się mówi..
Ogólnie rys. jest mało czytelny i ciężko coś więcej z niego wyczytać. |
|
|
|
 |
Endrju76
Czytelnik forum poziom 1 Endrju

|
Wysłany: 2008-10-05, 21:41
|
|
|
To jest w sterowaniu Emcotronik D3 i D7 określasz czy stała głębokość skrawania czy zmniejszająca się oraz czy punkt końcowy podany jest jako K lub N.
Jeżeli potrzebujesz jeszcze więcej informacji z tego tematu to daj znać.
Powodzenia |
_________________ Endrju |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|