|
Kurs cnc wrocław |
| Autor |
Wiadomość |
mehuman
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-07-08, 17:38 Kurs cnc wrocław
|
|
|
Witam
Szukam kursu we Wrocławiu lub Oleśnicy na obsługę maszyn sterowanych numerycznie. Ważne, żeby był od podstaw (z wykształcenia jestem humanistą, a chciałbym np. bezbłędnie interpretować rysunek techniczny). Oczywiście, duża ilość praktyki także jest niezbędna.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kubuuss
Stały bywalec

Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 58 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-07-09, 09:43 Re: Kurs cnc wrocław
|
|
|
Pod tym adresem we Wrocławiu sa organizowane kursy cnc.
http://masters.ckp.pl/plecyk/
Organizuje też politechnika ale sa wielokrotnie droższe.
Na kursie na pewno nie nauczysz się bezbłędnie czytać rysunku technicznego, gdyż jest to kurs cnc a nie kurs rysunku tech. |
|
|
|
 |
mehuman
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-07-09, 17:21
|
|
|
kubuuss, dzięki. Jeśli ktoś miałby dodatkowe informacje, to piszcie.
[ Dodano: 2008-07-12, 07:49 ]
Czy ktoś z was odbywał może kursy we Wrocławiu? Jaka jest ich jakość? |
|
|
|
 |
bernold
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-07-14, 15:13
|
|
|
Witam
Ten link podany przes Kubuuss dotyczy miejsca gdzie odbywałem 2 tygodniowy kurs CNC ucząc się w szkole średniej (jakieś 10 lat temu). Nie mam pojęcia ile kosztował ale oceniam go na 5.Tydzień uczyliśmy się na PC (OSN) a drugi tydzien na konsoli CNC Najciekawszy program został załadowany do obrabiarki ( o ile pamiętam był to kieliszek).
Kurs dotyczył tokarek sterowanych numerycznie.
Jeżeli chodzi o rys. techniczny to Kubuuss ma rację nie uczą tam tego.
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
roman75
Czytelnik forum poziom 1 roman

|
Wysłany: 2008-07-15, 16:12 Zapraszamy też na kursy CNC do Piły (wielkopolskie)
|
|
|
Kursy CNC z zakresu programowania jak i obsługi tokarki oraz frezarki CNC realzowane są także w Pile. Cieszą się one ogromnym powodzeniem gdyż realizowane są od podstaw. Trwają 120 godzin i zawierają same ćwiczenia praktyczne. POLECAM.
Wiecej możecie znaleść na stronie www.cezpila.republika.pl lub www.ckppila.republika.pl |
|
|
|
 |
Primoza2007
Znawca tematu HH & Fanuc

Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 73 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-07-17, 00:22
|
|
|
Z rysunku polecam sobie kupić książkę. Mnie w szkole uczyli z TEJ
Praktyki raczej na kursie za dużo nie nauczą bo większość ćwiczeń do zwykłe frezowanie kostki w imadle a detale przecież będziesz obrabiał różne. |
_________________ MAZAK Spacegear 510MKII 3D
TRUMPH TC L3030
DMG DMC 1035V
DMG DMF 360 Linear |
|
|
|
 |
mehuman
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-07-22, 23:13 Podziękowanie
|
|
|
Dzięki wszystkim za informacje. Byłem w ckp na Strzegomskiej. Najbliższy kurs rozpocznie się tam w połowie sierpnia. Będzie trwał 10 dni (dwa tygodnie od poniedziałku do piątku. Codziennie 8 godz.). Następny zorganizowany zostanie od 6.IX do 5.X- zjazdy w soboty i niedziele. Cena (niestety) to 2 tys. zł. Formularze zgłoszeniowe można pobrać ze strony internetowej wrocławskiego ckp.
Jeśli chodzi o książkę, to rzeczywiście, polecało mi ją wiele osób z wykształceniem technicznym.
Piła niestety leży troszkę za daleko, jak na moje możliwości. |
|
|
|
 |
Canonman
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-11-07, 12:37
|
|
|
Cześć,
Na jakim konkretnie sterowaniu chcesz zostać przeszkolony i co to ma być za maszyna??? |
_________________ HEIDENHAIN
FANUC
SIEMENS
tokarki i frezarki CNC, |
|
|
|
 |
Mecano
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-11-08, 20:27
|
|
|
Witam!
Skoro rozmawiamy o szkoleniach. Mnie nie tyle interesowałoby samo szkolenie z G-kodów co raczej szkolenie z obsługi centrum frezarskiego. Troche nie mam orientacji w tym temacie ale tematyka takiego szkolenia powinna/moglaby obejmowac - ladowanie gotowych programow (np. wczesniej zrobionych na CAM), ustawianie zera dla detalu do obrobki ustawianego na maszynie, ustawianie korekcji dlugosciowych narzedzi, puszczanie symulacji itd. Kojarzycie gdzie takie szkolenia mozna miec ? |
|
|
|
 |
Canonman
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-11-08, 22:35
|
|
|
Podaj markę, model i rodzaj sterowania maszyny na której potrzebujesz szkolenie.
Powiem Ci kto to może zrobić.
Pozdrawiam. |
_________________ HEIDENHAIN
FANUC
SIEMENS
tokarki i frezarki CNC, |
|
|
|
 |
|
|