|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
jak uporac sie z takim bledem?? |
| Autor |
Wiadomość |
robert0707
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-09-05, 00:27 jak uporac sie z takim bledem??
|
|
|
witam
wyswietla mi sie na tokarce mori seiki sl-150 (sterowanie msc-500/fanuc) nastepujacy blad dla obu osi
alarm nr 300. APC ALARM - X axis need ZRN
---------------------------------Y axis need ZRN
nie wiem o co chodzi i nic o tych bledach nie ma w DTR
czy ZRN to zero reference a moze zero return cos tam..a moze calkiem cos innego??
bede wdzieczny za jakies sugestie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
yahoo222
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-09-05, 10:11
|
|
|
parametr 1815 bit 4 APZx.
polozenie maszyny i polozenie przetwornika polozenia bezwzglednego:
0: nie odpowiadaja sobie
1:odpowiadaja sobie
parametr 1815 bit 4 APZx ustawic na 0. wylaczyc zasilanie i ponownie zalaczyc po czym wykonac recznie powrot do punktu referencyjnego. po osiagnieciu tego punktu system zmieni automatycznie ten parametr na 1 |
|
|
|
 |
robert0707
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-09-05, 18:39
|
|
|
witam
zrobilem tak ale teraz mam problem z rewolwerem
wyswietla mi inna wartosc(nr narzedzia) niz jest faktycznie
po zmianie narzedzia wyswietla alarm 0357 turret index time over
jak mam zindexowac rewolwer prawidlowo ??
dzieki
[ Dodano: 2008-09-06, 19:50 ]
wszystko juz dziala |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|