|
HH 530 i plik TOOL.T |
| Autor |
Wiadomość |
rafglow
Specjalista poziom 1

Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Maj 2006 Posty: 128 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2008-08-11, 20:00 HH 530 i plik TOOL.T
|
|
|
Mam pytanie. mam zainstalowany symulator na którym się szkolę. standardowo jest tabela narzędzi zgodna z DEMO. W pracy mam natomiast inny układ narzędzi na maszynie. Zdarza się że nad niektórymi projektami pracuję w domu, i żeby było łarwiej mam skopiowaną tabelę
narzędzi z maszyny. W jaki szybki sposób zrobić tak żebym mógł mieć dwie niezależne od siebie tabele narzędzi. jakieś ustawienie że z "X" katalogu programy korzystają z tabeli 1 z z "Y" z tabeli 2 Zaznaczam że nie chcę instalować drugi raz symulatora. Dzięki za wszelkie rady. |
|
|
|
 |
rollaz
Specjalista poziom 1

Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 226 Skąd: Kuznia Raciborska
|
Wysłany: 2008-08-12, 16:03
|
|
|
| skopiuj ta tabele do tego katalogu gdzie masz teraz ta aktualna wystarczy wtedy tylko uaktywnić tabele |
_________________ Fachman |
|
|
|
 |
rafglow
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-12, 21:17
|
|
|
| rollaz napisał/a: | | skopiuj ta tabele do tego katalogu gdzie masz teraz ta aktualna wystarczy wtedy tylko uaktywnić tabele |
Czyli wystarczy sobie tylko podmienia pliki z narzędziami. Jak do pracy to ta tabela jak nauka to inna, i tak na zmianę. Żeby uaktywni tabelę wystarczy otworzy plik, czy coś jeszcze trzeba zrobić. |
|
|
|
 |
kaleena
Specjalista poziom 1

Pomógł: 24 razy Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 161 Skąd: B-ce
|
Wysłany: 2008-08-14, 19:15
|
|
|
| Cytat: | | Żeby uaktywni tabelę wystarczy otworzy plik, czy coś jeszcze trzeba zrobić. |
Było już setki razy, ale cóż: W statusie Twojej Tabeli Narzędzi musi być SME (czy jakoś tak), czyli tryb symulacji, obróbki i edycji. |
|
|
|
 |
rafglow
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-15, 16:12
|
|
|
W statusie Twojej Tabeli Narzędzi musi być SME (czy jakoś tak), czyli tryb symulacji, obróbki i edycji.[/quote]
Wystarczy tryb symulacji i edycji.
Dzięki. oczywiście koledzy dostaję po punkciku. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KK1966
Znawca tematu KK

Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2007 Posty: 91 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: 2008-08-23, 06:50
|
|
|
Witam!
Instalowałem kilka razy symulator, i za każdym razem TOOL.T był zablokowany prawdopodobnie dzięki DEMO. Najlepszy moim zdaniem sposób to edycja edytorem tekstowym a następnie wklejka z powrotem do symulatora. W tedy symulacja działa.
Pozdrawiam!!
[ Dodano: 2008-08-23, 14:26 ]
Witam!
Poprawka, w symulatorze idzie edytować tabelę narzędzi z poziomu tryb ręczny,zakładka narzędzia tablica.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-08-27, 10:54 ]
Witam!
Kolega rollaz pisze skopiowac tabelę. Skopiowałem TOOL.T z maszyny do symulatora z poziomu windows, i niestety symulator nie odczytuje tabeli dlaczego??
Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
|
|