|
Pytanie o kursy programowania/obsługi obrabiarek CNC |
| Autor |
Wiadomość |
Zbych07
Specjalista poziom 1 Zbych07

Pomógł: 16 razy Dołączył: 21 Cze 2006 Posty: 296 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2008-01-10, 20:25 Pytanie o kursy programowania/obsługi obrabiarek CNC
|
|
|
Jestem jestem zainteresowany zrobieniem kursu obsługi / programowania obrabiarek CNC.
Czy możecie polecić coś takiego w Warszawie lub okolicy W-wy?
[ Dodano: 2008-01-18, 16:36 ]
Sam sobie odpowiem
Znalazłem coś takiego :
http://www.brebistom.pl/szkolenia_CAM.htm
no...... tanio to nie jest , szkoda że nie jestem ani uczniem ani studentem byłoby sporo taniej. Na jutro planują spotkanie organizacyjne
Prawie centrum kraju a z kursami raczej cienko. |
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek |
|
|
|
 |
Gonzo007
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-01-18, 16:47
|
|
|
| Zbych07 napisał/a: | | no...... tanio to nie jest , |
No tanio nie ........... ale może solidnie ?? |
|
|
|
 |
Zbych07

|
Wysłany: 2008-01-19, 16:37
|
|
|
Dziś odbyło się spotkanie organizacyjne w sprawie uruchomienia nowego kursu obsługi i programowania CNC
http://www.brebistom.pl/szkolenia_CAM.htm
...... z wstępnie zdeklarowanych 14-u chętnych zjawiło się trzech .... ze mną włącznie.
Miejsce wygląda ciekawie - dobre wyposażenie dydaktyczne.
Możliwość dostosowania programu kursu do poziomu i potrzeb grupy.
Obecni wpisali się na listę i ........ pozostaje czekać że znajdą sie inni zainteresowani i będzie można ruszyć z kursem. |
|
|
|
 |
Misiek_zr
Stały bywalec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 46 Skąd: Redlino
|
Wysłany: 2008-01-19, 20:08
|
|
|
Ja bylem na szkoleniu w Siedlcach i byla mowa o kolejnym tego typu kursie (jesli bedzie to polecam naprawde porzadny kurs(przynajmniej byl taki jak ja tam bylem ale to zalezy od grupy))
Co do wyrzej pokazanego kursu to jak dla mnie znacznie za malo godzin za taka kase(malo godzin to malo wiadomosci a nie chodzi Ci prawdopodobnie tylko o papierek)
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
Zbych07

|
Wysłany: 2008-01-19, 21:37
|
|
|
Kurs w Siedlcach właśnie sie zacznie ale lista uczestników już zamknięta - kiedy następny nie wiadomo. Nie bardzo mam czas czekać np do jesieni. Siedlce są nęcące z uwagi na to że jest to kurs stacjonarny - odpadają częste dojazdy i opłaty za przejazdy . Minusem jest to .... że jest stacjonarny i wiadomości masz aplikowane w dużej ilości w krótkim czasie. Na pewno atutem Siedlec jest cena i ... dobra opinia ( oczywiście grupa ma też wpływ na poziom - wiem to z innych kursów , jak i z praktyki własnej - sam też czasem prowadziłem szkolenia ) . Warszawa niestety oznacza zwykle nieco wyższe ceny - tu tak jest praktycznie ze wszystkim. Rozważałem Dąbrowę Górniczą ale jeżdżenie co tydzień przez dwa miesiące z okolic Warszawy . Warszawa zaproponowała jeszcze inną ciekawą opcję - jeśli będzie minimum 4-ch chętnych uruchomią kurs programowania CNC cztery zjazdy za 1200.- Do tego mają naprawdę bardzo dobre warunki ( wręcz komfortowe ) . A następnie zorganizowanie szkolenia z obsługi dużych maszyn w innym zaprzyjaźnionym ośrodku poza Warszawą. Problem jest taki - w Warszawie wynajęcie na szkolenie dużej ( przemysłowej ) maszyny to minimum 200zł za godzinę . Gdyby chodziło o kasę to mogliby bazować na tym co maja - tokarka i frezarka ( śliczne ) praktycznie nówki, ale małe ( panele jak w dużych ). Uważają jednak ,że jak nie popracujesz na maszynie przemysłowej to takie szkolenie niema sensu nawet jeśli chcesz być tylko programistą - z tym w 100% się zgadzam.
Sprawiają dobre wrażenie, ale jest to opinia bazująca tylko na rozmowie z organizatorami i obejrzeniu tzw. bazy dydaktyczno- szkoleniowej. |
|
|
|
 |
darkghoust
Specjalista poziom 1 darkghoust

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 100 Skąd: Cięćk/Warszawa
|
Wysłany: 2008-02-04, 20:12
|
|
|
| Cytat: | | Minusem jest to .... że jest stacjonarny i wiadomości masz aplikowane w dużej ilości w krótkim czasie |
Są łądowqne łopatą i w bardzo przystępny sposób |
|
|
|
 |
dell
Specjalista poziom 1

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: Płock
|
Wysłany: 2008-02-05, 00:37
|
|
|
Nie musisz do dabrowy jechac co tydzien sa tam zajecia od poniedzialku do czwartku
| Zbych07 napisał/a: | Kurs w Siedlcach właśnie sie zacznie ale lista uczestników już zamknięta - kiedy następny nie wiadomo. Nie bardzo mam czas czekać np do jesieni. Siedlce są nęcące z uwagi na to że jest to kurs stacjonarny - odpadają częste dojazdy i opłaty za przejazdy . Minusem jest to .... że jest stacjonarny i wiadomości masz aplikowane w dużej ilości w krótkim czasie. Na pewno atutem Siedlec jest cena i ... dobra opinia ( oczywiście grupa ma też wpływ na poziom - wiem to z innych kursów , jak i z praktyki własnej - sam też czasem prowadziłem szkolenia ) . Warszawa niestety oznacza zwykle nieco wyższe ceny - tu tak jest praktycznie ze wszystkim. Rozważałem Dąbrowę Górniczą ale jeżdżenie co tydzień przez dwa miesiące z okolic Warszawy . Warszawa zaproponowała jeszcze inną ciekawą opcję - jeśli będzie minimum 4-ch chętnych uruchomią kurs programowania CNC cztery zjazdy za 1200.- Do tego mają naprawdę bardzo dobre warunki ( wręcz komfortowe ) . A następnie zorganizowanie szkolenia z obsługi dużych maszyn w innym zaprzyjaźnionym ośrodku poza Warszawą. Problem jest taki - w Warszawie wynajęcie na szkolenie dużej ( przemysłowej ) maszyny to minimum 200zł za godzinę . Gdyby chodziło o kasę to mogliby bazować na tym co maja - tokarka i frezarka ( śliczne ) praktycznie nówki, ale małe ( panele jak w dużych ). Uważają jednak ,że jak nie popracujesz na maszynie przemysłowej to takie szkolenie niema sensu nawet jeśli chcesz być tylko programistą - z tym w 100% się zgadzam.
Sprawiają dobre wrażenie, ale jest to opinia bazująca tylko na rozmowie z organizatorami i obejrzeniu tzw. bazy dydaktyczno- szkoleniowej. |
|
|
|
|
 |
Zbych07

|
Wysłany: 2008-02-05, 14:22
|
|
|
| dell napisał/a: | | Nie musisz do dabrowy jechac co tydzien sa tam zajecia od poniedzialku do czwartku |
Od poniedziałku do czwartku ........ zajęcia wieczorowe po ok. trzy godziny dziennie. Takie rozwiązanie jest bardzo dobre dla pracujących w Dąbrowie lub w okolicy. W moim przypadku to jeszcze gorsze rozwiązanie od zjazdów raz w tygodniu po osiem godzin. Wyjazdów do Dąbrowy muszę zaliczyć praktycznie tyle samo. Dojdą koszty zakwaterowania za 4 dni w każdym tygodniu . Przez cały dzień będę obijał się po mieście, wieczorem pójdę na krótkie zajęcia - jaki to ma sens ? . Gdyby to były zajęcia od rana do wieczora przez tydzień , dwa - ok, ale tak ?
Aktualnie w trybie wieczorowym ( trzy razy w tygodniu po3,5 godziny ) przez 9 tygodni robię inny (zupełnie inna bajka ) kurs w Warszawie. Ale dziękuję za zainteresowanie i info. |
|
|
|
 |
cardiff
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-04-15, 20:07
|
|
|
Witam. Bliski osrodek ksztalcacy operatorow CNC jest w Pulawach!! Zobacz strone Centrum ksztalcenia praktycznego w Pulawach www.ckp.pulawy.pl. Szkolenie trwa 150 godzin, koszt 1500 zl. Na maszyniach Hass ze sterownikami Fanuc. Posiadaja tokarke i frezerke. Powodzenia. |
|
|
|
 |
atckp
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-04-18, 21:09
|
|
|
| Kursy programowania CNC. szczegolny na stronie www.cnc-kurs.xt.pl - koszt za cztery zjazdy ( sobota , niedziela oraz nastepna sobota, niedziela) - 400zl. email cnc-kurs@wp.pl |
|
|
|
 |
|
|