|
Praca w Kanadzie (Operator/Programista CNC) |
| Autor |
Wiadomość |
Pawel S
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-26, 02:17 Praca w Kanadzie (Operator/Programista CNC)
|
|
|
| Pozycje zostaly wypelnione. |
| Ostatnio zmieniony przez Pawel S 2008-09-04, 06:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
xx789
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-26, 18:36 Witam zainteresowanych
|
|
|
Witam jezeli jestescie zainteresowani oferta tego pracodawcy to daje male ostrzezenie znam pracownikow ktozy tam pracuja i ktozy pracowali. Jezeli chcecie sobie oszczedzic nerwow i kasy to lepeij wybiezcie inny zaklad pracy a w Edmonton jest ich ok 500 i napewno lepiej na tym wyjdziecie. jezeli jednak skozystacie i bedzie cos nie tak to wtedy wspomnicie ten post byl gosc ktory ostrzegal
pozdrawiam poszukujacych pracy w kanadzie |
|
|
|
 |
Pawel S
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-26, 20:38
|
|
|
| Hahahah. Widze ze sie odezwal "kolega kolegi" ktory ostatnio stracil tutaj prace bo zostal zlapany na kradzeniu informacji. Jak widze z pewnych wad nie dalo sie go wyleczyc w Kanadzie pomimo to ze bral do domu na reke srednio $3500.00 co dwa tygodnie. Pozwalam reszcie wyciagnac wnioski samemu. |
|
|
|
 |
Seba-Jongen
Specjalista poziom 1 Seba

|
Wysłany: 2008-08-27, 15:34
|
|
|
| Pawel S napisał/a: | | pomimo to ze bral do domu na reke srednio $3500.00 co dwa tygodnie. |
a przepraszam, 3500$ w Kanadzie to niby tak dużo (mam rodzinę w Kanadzie)???
Ponadto 21$ x 150h =3150$ czyli ok. 6000zł.
Kolega może nie wie ale dobry programista "z jajami" w Polsce zarobi niewiele mniej, przy czym koszty życia w Polsce są "nieco" inne (jeszcze).
Już lepiej zarobić w Niemczech 2000€ -więcej, blizej, taniej i bardziej swojsko. |
|
|
|
 |
xx789
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-27, 16:40
|
|
|
| Seba-Jongen napisał/a: | | Pawel S napisał/a: | | pomimo to ze bral do domu na reke srednio $3500.00 co dwa tygodnie. |
a przepraszam, 3500$ w Kanadzie to niby tak dużo (mam rodzinę w Kanadzie)???
Ponadto 21$ x 150h =3150$ czyli ok. 6000zł.
Kolega może nie wie ale dobry programista "z jajami" w Polsce zarobi niewiele mniej, przy czym koszty życia w Polsce są "nieco" inne (jeszcze).
Już lepiej zarobić w Niemczech 2000€ -więcej, blizej, taniej i bardziej swojsko. |
21x150=3150- podatek =2268$ a w kanadzie to nie jest duzo jak wezmiesz pod uwage ze pracujesz po 15h dziennie z jedna przerwa i to nieplatna |
|
|
|
 |
Markus78
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-28, 13:09
|
|
|
| xx789, Ja znam ten zaklad. Istnieje juz od kupy lat i wszyscy sa tam zadowoleni. Jak cos wiesz i nie boisz sie pracy to mozna zarobic kase. Kazda godzina nadliczbowa placona bez problemow. Wiem ze wyrzucili tam ostatnio dwoch Polakow bo sami nie wiedzieli czego chcieli. Jeden z nich tak smierdzial ze wszyscy musieli obchodzic go do okola i zastanawiali sie ile jego koszulka wazy bo jej nie pral od przyjazdu do Kanady. Poza tym jak temu kolesiowi taka krzywda sie dziala to dlaczego nie wrocil do Polski, mial bilet powrotny w reku ? |
|
|
|
 |
dell
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-28, 15:34
|
|
|
| czyli tutaj mamy male pomowienie na szkode tejze firmy |
|
|
|
 |
DZIKUS
Specjalista poziom 3

|
Wysłany: 2008-08-28, 15:46
|
|
|
| dell napisał/a: | | czyli tutaj mamy male pomowienie na szkode tejze firmy |
czyli tutaj jak na razie to nic nie mamy, bo nie wiem kto mowi prawde a kto klamie... |
|
|
 |
jkwasny
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-29, 08:05
|
|
|
| Markus78 napisał/a: | | xx789, Ja znam ten zaklad. Istnieje juz od kupy lat i wszyscy sa tam zadowoleni. Jak cos wiesz i nie boisz sie pracy to mozna zarobic kase. Kazda godzina nadliczbowa placona bez problemow. Wiem ze wyrzucili tam ostatnio dwoch Polakow bo sami nie wiedzieli czego chcieli. Jeden z nich tak smierdzial ze wszyscy musieli obchodzic go do okola i zastanawiali sie ile jego koszulka wazy bo jej nie pral od przyjazdu do Kanady. Poza tym jak temu kolesiowi taka krzywda sie dziala to dlaczego nie wrocil do Polski, mial bilet powrotny w reku ? |
Ok wszyscy musza byc zadowoleni zwlaszcza szef a Ci co nie sa to wylatuja . Zaklad isnial kupe lat ale sie rozwinal jak przyjechali polacy a teraz pewno zaczyna upadac bo polacy nie chca juz slyszec o tej firmie. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Gosc nie placi tylko jak chcesz wieksza stawke to Cie wyjebie i sciagnie sobie nowych za $21. A koszulek nie prali bo szefowi bardzo szkoda pralek i zal mu plynu do prania za $20 ktory starcza na 96 pran. Wnioski wyciagnijcie sami kto tu smierdzi czy pracownicy czy firma. Jak nie
chceszbyc obchodzony dookola to pierz skarpetki i koszulke bo inaczej szef ( big boss or god) Cie wypierdoli.
P.S Po pierwsze nie pisze sie KRADZENIU tylko KRADZIEZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a po drugie znam go i mam pytanie co on moglby ci ukrasc?????????????????????????? |
|
|
|
 |
Pawel S
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-08-29, 19:34
|
|
|
Nie bylem pewny kto wypisuje te pierdoly tutaj. Teraz juz wiem kto pisze. Krzyszsiek ja nie mam tyle czasu co ty aby siedziec na forum i planowac zemste. Wiem ze nudzi ci sie teraz w domu i jestes zly bo nie masz pracy. Zalatw sobie prace gdzie indziej i zajmij sie czyms. Pracowales tutaj tylko okolo 17 miesiecy zarabiales na wylocie 24 dolary na godzine i od przyszlego roku miales dostac 28 , nadgodziny 42 dolary, a to jest dosc dobrze jak na dwa lata w Kanadzie. Za kazda nadgodzine miales 36 dolarow. Zaplacilem ci za wszystko. Nie jestes mi winny nic i ja nie jestem ci winny nic. Rozmawiamy teraz z policjia o tym co tutaj probowales robic. Nie zgrywaj cwaniaka, bo wiesz dobrze o czym mowie. Twoj najlepszy kolega jest tutaj dalej i tez sadzi ze zle postepowales i nikt tego nie potrzebowal bo ci sie tutaj krzywda nie dziala. Jezeli chodzi o pracownikow to wiesz dobrze ze ludzie siedza tu kupe lat i sa to zarowno Kanadyjczycy i Polacy. Nie wiem dlaczego jestes zly jak i tak chciales odejsc. Move on buddy. Do tych wszystkich co to czytaja chcialem powiedziec, ze ogloszenie jest tylko dla zainteresowanych. Jezeli komus jest lepiej w Polsce, Niemczech lub UK to ogloszenie nie bylo dla niego. Z Krzyskiem mialem podpisany kontrakt w pierwszym roku na $48,000.00 ale zarobil 68 tys. W drugim roku po podwyzce przez 6 miesiecy zarobil $55 tys., w tym byly nadgodziny.
Hahahahah, na temat prania, Krzysiek nie jest ci wstyd i czy ci nikt nigdy nie powiedzial zeby nie przynosic majtek i stanikow zony do pracy do prania ? Chopie ile ty masz lat, gdzie ty sie wychowales mamy tutaj nie tylko ciebie. Ludzie sie wkurzali bo nie mogli rzeczy roboczych wyprac bo ciagle byly tam majtki twojej zony, a pralke miales w domu, wstyd.
Zycze ci powodzenia w Kanadzie it is time to move on Krzysiek aka xx789, jkwasny.
God, what a soap opera, I hope this is the last episode.
P.S. Po co ci tyle wykrzyknikow i pytajnikow ? |
|
|
|
 |
|
|