|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Organizacja Serwisu |
| Autor |
Wiadomość |
jasiu...
Specjalista poziom 2

|
Wysłany: 2008-09-03, 21:16
|
|
|
1. Nie miałem kierownika, części zgłaszałem osobie z zaopatrzenia, która je sprowadzała. Zawsze były na czas.
2. Zlecenia zawsze w pojemniku w biurze handlowym - mogliśmy poprzekładać kolejność, ale w rozsądnych granicach (żeby było po drodze). Wskazane było zadzwonić samemu do klienta umówić się, czasem trzeba było coś ustalić, co klient ma zorganizować.
3. Problemy - jeden z członków zarządu, był odpowiedzialny za sprzedaż, właściwie on był naszym szefem, on mówił "Oczarujcie mi gościa, może coś jeszcze u nas kupi". Z nim też dyskusje na temat podwyżek, premii.
4. To nie był samodzielny serwis, ale była to firma w firmie. Z drugiej strony sam odszedłem, mimo niezłych warunków, bo psychicznie się nie wyrabiało. Właśnie ta odpowiedzialność z jednej strony, a z drugiej obciążenie psychiczne (czemu chodzi nie tak, jak wszystko jest w porządku?) i zwykłe zmęczenie kazały poszukać mi innej pracy.
5. Nie miałem samochodu na stanie i błąd - kiedyś musiałem jechać, jestem umówiony z klientem, a tu służbowy rozwalony. Pojechałem swoim, paliwo wziąłem zwyczajnie, na fakturę, żadnej tam delegacji, że swoim jadę. Tak jakoś wyszło.
Ale gdybym miał na kogoś zwalić część odpowiedzialności (hehe kierownik) to chętnie często bym to zrobił. Może wówczas nadal bym tam pracował? A tak wypaliłem się po pięciu latach. Czemu takie zaangażowanie - nie wiem, ale jakoś tak się starałem, żeby nigdy nie było wątpliwości, za co mi płacą.
| ARGUS napisał/a: | Serwis ma być przede wszystkim
1 Profesjonalny
2 Punktualny
3 Wyposażony w narzędzia i w miarę możliwości w części zamienne
4 jak do tego jest jeszcze "miły" - umie "czarować" to tylko pomoże w trudnych
sytuacjach |
Tylko ty powiedz, jak on ma to osiągnąć, a nie wypisuj oczywistych frazesów. Jak zmotywować ludzi, żeby taki serwis stworzyli, bo o to autorowi postu chodzi, a nie o teksty, że serwis ma być profesjonalny, czy punktualny, tyle to on bez twojej pomocy wie. |
|
|
|
 |
TECHJET
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-09-18, 16:04
|
|
|
Wow koledzy, dzięki wielkie za wasze opinie i rady. Próbowałem już kilka razy tu to napisać, ale nie działało mi forum albo wysyłanie postów.
Co moglibyście poradzić w kwestii zarobków? Ile powinien zarabiać serwisant na rękę żeby był zadowolony, a ile kierownik serwisu? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|