|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Wtryskarka do gumy |
| Autor |
Wiadomość |
melon1981
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-03-07, 21:29 Wtryskarka do gumy
|
|
|
witam
mam taki problem , interesuje mnie tania wtryskarka do gumy. Poczytałem troszeczke i znalazłem bardzo okrojone informacje na temat mozliwości przerobienia zwykłej wtryskarki na wtryskarke do gumy . Instaluje sie dodatkowy moduł do uplastycznienia surowca , spotkał sie ktoś z takim urządzeniem ??? Prosze o opisy , porady . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bob35
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2007-05-06, 17:12
|
|
|
| spotkałem się z pionowymi gdzie dolna płyta jest grzana wkładało się gume do formy recznie i jest na tym robiona produkcja |
|
|
|
 |
Mariuszczs
Znawca tematu

Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 91 Skąd: Łódzkie
|
Wysłany: 2008-03-22, 21:18
|
|
|
Pracowałem na takich wtryskarkach - uplastycznianie gumy to temperatura ok 50-80 stC - zależnie od gumy. Uplastycznianie to następuje w ślimaku oraz cylindrze - czyli taka sama lub podobna temperatura cylindra. Forma gorąca - np 240 stC bo guma musi zwulkanizować.
Ślimak jak i cylinder były grzane wodą z tzw centralin i one to regulowały temperaturę.
Często też część formy np kanały były chłodzone do temp uplastycznienia gdyż inaczej guma tam wulkanizowałaby.Sporo maszyn miało na czas wulkanizacji układ wtryskowy odsuwany od formy żeby w dyszy wtryskowej guma nie wulkanizowała od temperatury
Były także prasy ( nie wtryskarki ) z grzanymi formami i inne rodzaje gum do nich gdzie wkładało się odważony kawałek gumy i formowanie następowało przez zgniot, ewentualnie niektóre rodzaje gumy po wstępnym zwulkanizowaniu układane w regałach wulkanizowały ostatecznie w piecu |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|