|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Silniki sanyo Denki - oznaczenia |
| Autor |
Wiadomość |
adamby
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-02-13, 13:17 Silniki sanyo Denki - oznaczenia
|
|
|
Posiadam silniki Sanyo Denki: 103H7126-2542 oraz 103H6701-1142. Znalazłem dokumentację do aktualnie produkowanych silników tej firmy i znajdują sie w niej powyższe serie 103H7126 oraz 103H6701, niestety nie ma informacji o parametrach tych konkretnych modeli, do których odnoszą sie pozostałe 4 cyferki po myślniku(prawdopodobnie nie są one już produkowane). Jak zauważyłem te 4 (na pewno 2 pierwsze) cyferki są jednak dość istotne, bo opisują silniki o zupełnie różnych parametrach.
Czy ktoś na forum rozszyfrował może co opisują te 4 cyferki?? Czy są one zupełnie przypadkowe, czy tez odnoszą się do jakiegoś parametru jak np. jakiś moment, prąd ,lub inne??? Ja niestety póki co nie znalazłem na razie żadnego związku. Dla chcących zbadać temat dorzucam link do katalogu: http://www.sanyodenki.eu/...sMotor_18_e.pdf
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
andula
Specjalista poziom 1

Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Cze 2004 Posty: 103 Skąd: Ruda Śl.
|
Wysłany: 2008-02-13, 21:18
|
|
|
| Jeśli są to silniki wyciagnięte z jakiegoś urządzenia drukującego to specyfikacji nieznajdziesz, dlatego że silniki te produkowane były zazwyczaj pod konkretne zamówienie firmy .Parametry trzeba określić na podstawie pomiarów, i danych elektrycznych , które moxesz zmierzyć |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|