|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
 |
 |
|
Śruba Tr12x2 - skąd taką wziąć ? |
| Autor |
Wiadomość |
tschaya
Znawca tematu

Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sie 2004 Posty: 68 Skąd: Grudzi?dz
|
Wysłany: 2006-01-29, 21:37
|
|
|
Gdyby jednak ktoś chciał dorobić - to załączam tabelkę; może się też przydać innym, którzy szukają informacji o skoku śruby.
gwinty trapezowe.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 767 raz(y) 878,48 KB |
|
|
|
|
 |
vintagemotor
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-04-28, 11:22
|
|
|
Witam wszystkich. jestem tutaj NOWY, więc proszę o wyrozumiałość. Nie posiadam wykształcenia mechanicznego i być może będę popełniał jakieś błędy w terminologii.
Otóż w temacie śrub trapezowych Tr12x2 jestem aktualnie na bieżąco, ponieważ szukam firmy która dorobiłaby mi takie śruby do OUS-1. Dzwoniłem do kilkudziesięciu firm w kraju, zajmujących się usługami i remontami maszyn. Okazuje się, że w dzisiejszych realiach wykonanie takiej śruby to nie lada wyczyn, niejednokrotnie pociągający za sobą olbrzymie wydatki. Niektóre oferty cenowe jakie otrzymałem wprawiły mnie w osłupienie. Jednak znalazłem kilka miejsc w których podjęto się wykonania takich śrub. Oczywiście gwint toczony, lewoskrętny,klasa dokładności e7. Cena za 1mb takiej śruby to 140 PLN. Jeżeli byliby zainteresowani to mogę zrobić jakieś większe zamówienie, wtedy byłoby taniej. Ja również stanąłem przed dylematem czy kupować dostępne na rynku walcowane Tr10x2 lub Tr12x3. W sumie przeróbka podziałek nie jest pracochłonna i uciążliwa, jednak uważam że taki wymiar i skok śruby nie wziął się z powietrza i konstruktor danej obrabiarki opierał się na wyliczeniach, które zapewniają właściwą pracę maszyny.
[ Dodano: 2008-04-28, 12:28 ]
I jeszcze jedno pytanie. Być może komuś udało się już namierzyć wykonawcę takich śrub? Jeżeli tak to prosiłbym o kontakt. Pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
qbimet
Czytelnik forum poziom 1 sruby trapezowe

|
Wysłany: 2008-11-06, 12:35
|
|
|
takie sruby moge wykonac
200 mm moze 300 mm bo dluzszego materialu nie posiadam
ale generalnie dalo by sie wykonac
walcujemy je osobiscie na walcarkach upws, dluzsze mozna rowniez wykonac ale potrzeba material zamowic fi 11,
wkazdym razie takie 3 odcinki moge wykonac za 100 zl pluz vat chyba ze bez faktury to tylko 100 zl
pozdrawiam
tel kontaktowy to 502 032 451 |
_________________ Przemyslaw Borowski |
|
|
|
 |
pasierbo
Nowy użytkownik

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|