|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
slizgowe tasmy lozyskowe |
| Autor |
Wiadomość |
ScOOti
Znawca tematu

|
Wysłany: 2006-08-18, 12:47
|
|
|
Przykro mi bardzo, że muszę naruszyć procedury obowiązujace w naszej firmie, wynikające z wdrożonego Systemu Zarządzania Jakością.
Pierwszy raz spotykam się z taką niechęcią podania informacji dotyczących danych firmy lub osoby prywatnej w rozmowie biznesowej.
Mam nadzieję, że będzie Pan zaineresowany naszą ofertą, którą mam przyjemność przedstawić:
Termin dostawy: 4-5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia.
Cena jednostkowa netto: 80,97€/mb.
Długość odcinków: 2 x 6mb.
NIE OPLACA SIE |
|
|
|
 |
pit202
Specjalista poziom 3 RIP

|
Wysłany: 2006-08-18, 12:58
|
|
|
tak - buheheheh
przypomina mi to rozmowę na targach machtool w poznaniu tego roku z firmą BIZON-BIAL
J - ja
O - oni
J: bardzo fajne imadło , ile ono kosztuje ?
O: tak, to bardzo dobre imadło
J: ale ile kosztuje ?
O: no wie Pan, nie znam ceny, nie mogę pamietać wszystkich cen
J: dobrze, wiec proszę zobaczyć do cennika
O: ale, my nie mamy cennika
J: jak to ? to czyje są te imadła skoro nie wiadomo po ile ?
O: no to są naszej produkcji imadła
J: to na czym polega wycena skoro nie ma cennika
... i tu przerwa kilku minutowa ...
O: oo juz mam cennik
cud ? czy olewka ludzi ktorzy nie mają wybite na czole "potrzebuje 100 imadeł minimum" |
_________________ PiteR |
|
|
|
 |
Boni
Znawca tematu

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lip 2006 Posty: 98 Skąd: Grodzisk Maz
|
Wysłany: 2006-08-18, 13:44
|
|
|
Też ośliniłem się na te prowadnice, zawsze zastanawiałem się czemu wózki są z zewnątrz a szyny wewnętrzne, a nie odwrotnie, a tu proszę, THK poszło po rozum Zresztą, pokazałem te prowadnice mechanikom na dziale, i też się oślinili, bo do remontów i napraw składają z kawałków, różne śruby, prowadnice, cuda wianki, a tu można kupić zamknięty dokładny komplecik (jak się ma cash i z głowy. |
|
|
|
 |
DZIKUS
Specjalista poziom 3

Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Kwi 2005 Posty: 1073 Skąd: ST. WOLA / W-WA
|
Wysłany: 2006-08-19, 10:41
|
|
|
scooti:
a po co ci az 12 metrow tejze tasmy?? ona nie sluzy przeciez do wykladania prowadnic tylko do wykladania tego co sie po nich slizga. w pracy mam taka dosc duza tokarke cnc z tarnowa i ona wlasnie ma tasma tego typu (tarnow nazywa okresla to jako "tarkaid") wylozone sanki suportu oraz podstawe konika. ciezko mi powiedziec, jakie daje to opory przesuwu, bo gdy chce - za przeproszeniem - konia pociagnac reka to na pewno czuje duzy opor od uszczelek zgarniajach. tak czy owak na pwno wolla bym to rozwiazanie od dlugich niepodpartych walkow z lozyskami liniowymi. pewnie am to wieksze opory, ale pozwala na zbudowanie sztywniejszej konstrukcji |
|
|
 |
czort
Specjalista poziom 1

Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 137 Skąd: kraków
|
Wysłany: 2007-02-04, 15:27
|
|
|
| tarkaid - Czy to nie jest przypadkiem Poliamid z Tarnowa (znaczy się z zakładów azotowych ) ?? |
|
|
|
 |
walter~
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2008-04-12, 22:43
|
|
|
Powyzszy plastik mozna znalezc pod nazwa Turcite.
| Boni napisał/a: |
Tez oslinilem sie na te prowadnice, zawsze zastanawialem sie czemu wozki sa z zewnatrz a szyny wewnetrzne, a nie odwrotnie, a tu prosze, THK poszlo po rozum Zresza, pokazalem te prowadnice mechanikom na dziale, i tez sie oslinili . |
Te osie liniowe sa bardzo delikatnej konstrukcji. Tradycyjne szyny i wozki sa w stanie uniesc kilka do kilkunastu ton, te powyzsze uniosa kilka do kilkunastu kilogramow.
Ceny w granicach 700-900USD, na Ebay mozna trafic po 400-500USD.
_ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|