|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Edytor do Alberti format 90 |
| Autor |
Wiadomość |
livo
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-12-22, 17:42 Edytor do Alberti format 90
|
|
|
Witam!!
Od jakiegoś czasu pracuje na centrum Alberti Format 90 lecz mam problem z tworzeniem projektów i chciałbym trochę poćwiczyć w domu lecz nie bardzo wiem jakim programem sie posłużyć w pracy korzystam z Albatrosa i dołączonego do niego edytora. Jakby ktoś mi mógł doradzić coś w miarę podobnego (chyba że ktoś jest w posiadaniu takiego programu) albo po prostu program z którego projektów mógłbym korzystać w pracy.
Z góry dzięki za odpowiedz!! |
|
|
|
 |
cypo
Czytelnik forum poziom 1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 5 Skąd: z kątowni
|
Wysłany: 2007-12-24, 03:57
|
|
|
| Witam. Ja w Albercie mam "pakiet" CNC90 zawierający edytor Edigraf. Dosyć wiekowy i prymitywny, ale do tego co robię w pracy w zupełności wystarcza. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę ci podrzucić. O Albatrosie nie słyszałem. Może to coś nowszego... Jakie masz sterowanie? T.P.A.? |
|
|
|
 |
livo
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-12-28, 17:30
|
|
|
| Powiem szczerze że nie wiem jakie to centrum posiada sterowanie ale bardzo chętnie skorzystam z tego edytora bo ten z którego korzystam również nie jest zbyt rozbudowany i możliwe ze jest to to samo. Jeśli jest to możliwe to prześlij mi go na meila (livo86@op.pl) jeśli nie to prosiłbym żebyś wrzucił go na jakiegoś ftp-a |
|
|
|
 |
cypo
Czytelnik forum poziom 1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 5 Skąd: z kątowni
|
Wysłany: 2007-12-31, 22:51
|
|
|
Poszło na pocztę. To jest dosowy program, ale działa też pod XP (zakładam, że pod wszystkimi produktami Wirusoftu®, pod 98 na pewno). Żeby odpalić całość uruchamiasz CNC90.bat . Jeśli chcesz sam edytor - Edi90.bat . Jest ustawiony na uruchamianie z partycji c: . Rozpakuj go tam i uruchom bata. Jak chcesz, żeby chodził z inne partycji, musisz pozmieniać ścieżki folderów roboczych (we wspomnianych batach). W razie pytań - pisz. Aha. Samego edytora nie da się normalnie zamknąć. Trzeba wrócić do windy i kliknąć prawym na pasku, albo zabić proces. Miłej zabawy.
[ Dodano: 2008-01-10, 20:38 ]
I jak? To samo, czy coś innego? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|