|
Dysza tnąca firmy HYPERTERM |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Kokot
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-03-29, 21:12 Dysza tnąca firmy HYPERTERM
|
|
|
Witam , ponieważ jestem nowy, wypada się przedstawić. Nazywam się Piotr Kokot, pochodzę z Częstochowy. Aktualnie zajmuję się produkcją wyrobów ze stali nierdzewnej. Podczas modernizacji warsztatu przypadkowo trafiłem na to forum i muszę powiedzieć, że informacje tu zebrane pomogły mi w wielu przypadkach, za co bardzo dziękuję. Przejdę do rzeczy.
Jestem zmuszony zakupić dysze do cięcia jakościowego stali nierdzewnej OH18N9, najlepiej firmy HYPERTECH? Niestety na stronie producenta pojawia się tylko wzmianka, o takich palnikach, ale ja nie wiem co oznaczają te symbole np. Powermax30?
Czy ktoś miał styczność z podobnym tematem? Jakie dysze HYPERTECH możecie polecić? Jeśli nie firmy HYPERTECH to inne? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi,
pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
Arek D
Stały bywalec

Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 45 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2007-05-30, 09:15
|
|
|
| sprawa jest prosta pracuje na ploterach tnących plazmą i te oznaczenie na końcu to jest maxymalny prad 30A w pana przypadku chyba że ktoś znowu coś miesza w katalogach |
_________________ gdzie młoteknie może tam kątówka pomoże :-} |
|
|
|
 |
dako
Czytelnik forum poziom 2 FARLEY FABRICATOR

|
Wysłany: 2007-09-12, 20:49
|
|
|
z tego co ja wiem to Hypertherm w tym temacie to jak Mercedes w samochodach
my uzywamy dysze i elektrody firmy "Thermacut" tez sa dobre i chyba tansze |
_________________ M79 ;
G40 ;
M72;
T00;
M02;
% |
|
|
|
 |
Arek D
Stały bywalec

Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 45 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2008-01-11, 09:07
|
|
|
| hmmmmmm jeżeli hodzi o termacut to dziadojstwo ale jeśli pali sie elementy na złomie lub tylko do garażu i to tylko chwilke to ok |
_________________ gdzie młoteknie może tam kątówka pomoże :-} |
|
|
|
 |
boy
Sympatyk forum poziom 2 ZAKMET OPTIMAX HD

|
Wysłany: 2008-02-01, 13:20
|
|
|
| Powermax30 to ręczny agregat firmy Hypertherm nie Hypertech. Jakościowo ręczną plazmą nie potniesz, o jakości można zacząć mówić przy cięciu maszynowym. Powermax30 to jeden z najmniejszych agregatów, więc nierdzewkę do 5 mm? Może nawet nie... |
|
|
|
 |
RoboVan
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-02-07, 21:25
|
|
|
| Zgadza się, Hypertherm stosuje Powermax z palnikami "mechanicznymi" ale w systemach Powermax 1000, 1250 i 1650. Są to stosunkowo tanie źródełka ale jakość na kolana nie powali. Wygoda w urzytkowaniu polega na stosowaniu powietrza lub azotu (dla nierdzewek) jako gazów plazmowych. |
|
|
|
 |
|
|