|
Fanuc Manual Guide proszę o opinie fachowców |
| Autor |
Wiadomość |
stal-com
Czytelnik forum poziom 2

|
Wysłany: 2008-01-07, 23:12 Fanuc Manual Guide proszę o opinie fachowców
|
|
|
| Co to takiego jest Manual guide? Jestem nowicjuszem w temacie CNC i planuje kupic do swojego warsztatu tokarke CNC ze sterowaniem Fanuc Oi-Mate z dodatkową nakładką Manual Guide Oi i kompletnie nie mam pojęcia co to jest podpowiedzcie proszę |
|
|
|
 |
Piotrjub
Specjalista poziom 3

Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2005 Posty: 1142 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2008-01-08, 01:35
|
|
|
Sam zamówiłem również tokarkę cnc ze sterowaniem FANUC Oi-TC monitor 10.4 LCD ze wspomaganiem graficznym i Manual Guide , z data serwerem.
Różne osoby wspominają ze Manual Guide jest najbardziej przydatne właśnie w tokarce.
Mamy pełną wersje mastercam-a (wersja dla tokarki jest tam również) i raczej będziemy z tego korzystać. Jutro zobaczę czy instrukcja Manual Guide dla tokarki jest inna ta załączona w pliku była do Oi-MC .
Manual_Guide_Oi-TC.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 362 raz(y) 3,31 MB |
Manual_Guide.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 326 raz(y) 7,58 MB |
|
|
|
|
 |
turner
Czytelnik forum poziom 3

|
Wysłany: 2008-02-03, 14:47
|
|
|
| Piotrjub napisał/a: | Sam zamówiłem również tokarkę cnc ze sterowaniem FANUC Oi-TC monitor 10.4 LCD ze wspomaganiem graficznym i Manual Guide , z data serwerem.
Różne osoby wspominają ze Manual Guide jest najbardziej przydatne właśnie w tokarce.
Mamy pełną wersje mastercam-a (wersja dla tokarki jest tam również) i raczej będziemy z tego korzystać. Jutro zobaczę czy instrukcja Manual Guide dla tokarki jest inna ta załączona w pliku była do Oi-MC . |
Manual guide jest to program na pc, który pozwala nam w wirtualny sposób przeprowadzac obróbkę. Innymi słowy jest to symulacja obróbki na pc! Odnośnie 0i-tc: bardzo fajny sterownik, osobiście pracuję na tej wersji, tylko monitor mam 7'' monochram.Cykle są trochę ubogie.Proponuje programowac z "palucha" |
|
|
|
 |
jjanusz
Specjalista poziom 1 tzcn

Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 193 Skąd: krasnogliny
|
Wysłany: 2008-02-03, 17:00
|
|
|
| turner napisał/a: | | Manual guide jest to program na pc, |
za ten program na komputer chcieli 4tys zeta
zaś w maszynie był za friko (jest w centrum ANDRYCHOWA ale szczeże mówiąc przez 2 lata jak maszyna jest u nas nie miałem okazi tego programu wykożystać) |
_________________ niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał |
|
|
|
 |
Piotrjub
Specjalista poziom 3

|
Wysłany: 2008-02-03, 23:12
|
|
|
| turner napisał/a: |
Manual guide jest to program na pc, który pozwala nam w wirtualny sposób przeprowadzac obróbkę. Innymi słowy jest to symulacja obróbki na pc! |
Tu kolega sie trochę myli , Manual Guide jest to dodatkowa opcja w sterowaniu FANUC za która sie płaci (może sie zdarzyć ze producent w swoich maszynach stosuje sterowanie FANUC już z ta opcją). Tak jak można znaleźć oprogramowanie Fanuc na PC (symulacje sterowania na komputer) tak i na pewno można znaleźć taką wersje z Manual Guide. |
|
|
|
 |
marcel77
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-02-18, 11:13
|
|
|
| wlasnie zaczalem prace na fanucu z nakladka m.guide tokarka avia turn 35m moze jakies porady dla nowicjusza |
|
|
|
 |
czarek
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-05-03, 16:14 pomoc cnc
|
|
|
| witam, proszę napiszcie gdzie można znaleźć ten program manual guide na PC pracuję na tokarce fanuc oi-tc proszę okontakt.Pozdrawiam Czarek... |
|
|
|
 |
Piotrjub
Specjalista poziom 3

|
Wysłany: 2008-05-03, 16:17
|
|
|
| nie znajdziesz tego na PC a PRZYNAJMNIEJ ZA FREEEEEE |
|
|
|
 |
jaszczuros
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-05-26, 14:08
|
|
|
| Pracowałem na manualu na tokarce tug 56mn maryna z andrychowa i musze przyznac ze jest bardzo prosty w obsludze. operator sam moze progarnmowac i zmieniac co tylko chce w obróbce. a co konkretnie potrzebujesz wiedzioec na temat tego programu? |
|
|
|
 |
poverejay
Sympatyk forum poziom 2

Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 42 Skąd: białystok
|
Wysłany: 2008-06-05, 23:58
|
|
|
| Witam mam pytanko odnosnie manual guaida ale na frezarce..chodzi mi o to jaki parametr uzytkownika odpowiada zmianie jezyka z np..angielskiego na polski tak zeby opisy i cykle byly w naszym ojczystym jezyku..Pozdro.. |
| Ostatnio zmieniony przez poverejay 2008-06-10, 22:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|