|
Solidworks-podstawy |
| Autor |
Wiadomość |
Franco
Nowy użytkownik Franco

|
Wysłany: 2007-05-18, 08:53 Solidworks-podstawy
|
|
|
Mam wielka prosbe, musze w krotkim czasie nauczyc sie obslugi solidworks gdyby
ktos mogl mi polecic jakas dobra ksiazke na ten temat albo jeszcze lepiej gdyby
mial to na pdf-ie to bede bardzo wdzieczny.
Moj e-mail franco121@wp.pl Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gmaro
Specjalista poziom 3

Pomógł: 86 razy Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 2578 Skąd: zapytaj
|
Wysłany: 2007-05-18, 09:09
|
|
|
zaglądnij tutaj http://www.cnc.info.pl/to...tyce-vt4748.htm |
_________________ Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :] |
|
|
|
 |
arizon
Specjalista poziom 1

Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Mar 2006 Posty: 242 Skąd: Rzeszów/Kraków
|
Wysłany: 2007-05-20, 13:11
|
|
|
Witam
niech kolega spróbuje zrobić cały tutorial dostarczony z Solidworks jest naprawdę dobry jak go zrobiłem od deski do deski to teraz obsługa większości funkcji tego programu to pikuś:)
A no i to jest chyba najszybsza metoda nauki - Powiem więcej kumpel który był na kursie Solidworksa przez pół roku mniej się orientuje niż ja po tygodniu zabawy i zrobieniu tutoriala:)
Pozdrawiam
Paweł |
_________________ "Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem" |
|
|
|
 |
asura.kk
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2007-05-30, 22:24
|
|
|
pomoc w solidzie jest naprawde dobra - są lekcje, ale tez samemu trzeba sie zmobilizowac, jak dojdziesz do momentu, ze juz ci ten program nie wystarcza - bo brakuje mu jakichs funkcji, to znaczy ze juz go umiesz Ja tak mialem po 1,5 rocznej pracy z programem, teraz chyba sie przerzuce na cos bardziej zaawansowanego... niestety:/ |
|
|
|
 |
tomblack
Czytelnik forum poziom 3

|
Wysłany: 2007-06-15, 22:02
|
|
|
a czy ma ktos jakis dobry tutorial do modelowania bryly o zlozonych ksztaltach (potrzebuje to aby wymodelowac zbiornik wlewowy do formy odlewniczej)
swego czasu widzialem tutorial na www.solidworks.com > demos, w ktorym byla modelowana suszarka do wlosow - mysle ze cos takiego byloby mi pomocne, jednak sa problemy z dostepem do tego pliku (chyba jest wymagany numer seryjny solidworksa a ja chce potrenowac na uczelni) |
|
|
|
 |
asura.kk
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2007-06-16, 16:07
|
|
|
nie jest wymagany zaden numer seryjny - trzeba wpisac swoje dane( ale nie koniecznie ) by sie dostac do tych demowek... i wszystko mozna ogladnąć (plik wideo przesyłany strumieniowo) |
|
|
|
 |
kris77pl
Czytelnik forum poziom 2

|
Wysłany: 2007-06-19, 02:49
|
|
|
na stronie www.cad.pl jest link do kursu SW stworzonego przez kogos, jak sie nie ma ksiazek to mysle ze warto sie zapoznac. A tak jak inni mowia w Tutorialu jest naprawde duzo.
Powodzenia |
_________________ Dzieki z gory za pomoc
i Pozdrawiam Forumowiczow! |
|
|
|
 |
tomblack
Czytelnik forum poziom 3

|
Wysłany: 2007-06-19, 13:07
|
|
|
| Cytat: | | na stronie www.cad.pl jest link do kursu SW stworzonego przez kogos |
a gdzie dokladniej bo nie moge znalezc |
|
|
|
 |
kris77pl
Czytelnik forum poziom 2

|
|
|
|
 |
lionek
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-01-20, 22:47
|
|
|
Witam
Jestem nowym użytkownikiem i mam prośbę o przesłanie mi o ile to nie sprawi problemu jakiś podreczników do nauki solidworksa. Mój email lisek.lionek@wp.pl. Nie jest mi to tak potrzebne na jutro. Jak ktoś by mógł chętnie sciągne to w postaci torrenta bądz na rapidshare
Pozdrawiam
Lionek |
|
|
|
 |
|
|