|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
SolidWorks - lustro lub szyk w złożeniu - co robię źle? |
| Autor |
Wiadomość |
dexter74
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-07-01, 13:59 SolidWorks - lustro lub szyk w złożeniu - co robię źle?
|
|
|
Mam taki problem - w złożeniu chciałbym zrobić lustro (lub np. szyk) danego parta. Wybieram operację lustro, wybieram płaszczyznę lustra, operację do powielenia, pokazuje się podgląd, daję OK i lustra brak, w drzewku kominikat o błędzie.
Co robię nie tak?
W załączniku przykład.
Lustro.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 50 raz(y) 69,3 KB |
|
|
|
|
 |
Lui23
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-07-23, 14:38
|
|
|
Witam,
Z tego co widze to masz błąd w parcie
(nie wiem po co w tym przypadku uzyles oddalenia od szkicu
offset a potem wstawiles lustro w samym parcie)
proponuje poprawic parta a potem w zlozeniu funkcja lustra powinna juz grac
mam nadzieje ze chociaz troszke pomoglem
pozdrawiam |
|
|
|
 |
bildder
Specjalista poziom 1 bildder

|
Wysłany: 2008-07-23, 23:20
|
|
|
| Proponuje usunac lustro i wykonac raz jeszcze jako lustro obiektu a nie operacji. Jakos to dziwnie robicie. |
_________________ bildder |
|
|
|
 |
dexter74
Sympatyk forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-07-24, 07:38
|
|
|
| bildder napisał/a: | | Proponuje usunac lustro i wykonac raz jeszcze jako lustro obiektu a nie operacji. Jakos to dziwnie robicie. |
Czyli wykonać lustro parta w złożeniu jeśli dobrze rozumiem? Tyle, że w ten sposób tworzy mi się kolejny part w drzewku no i ten obiekt lustrzany jest "luźny" znaczy można go dowolnie przesuwać...
Bidder - miałbyś chwilę, żeby te złożenie zrobić tak, aby wyglądało porządnie (czytaj - po Twojemu)? Ciekaw jestem metody... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|