|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Lista narzędzi stosowanych w obróbce cnc |
| Autor |
Wiadomość |
pilkarz
Czytelnik forum poziom 2

|
Wysłany: 2007-09-11, 18:35 Lista narzędzi stosowanych w obróbce cnc
|
|
|
| Witam! Mam prośbę do bardziej doświadczonych znawców cnc, proszę o listę narzędzi stosowanych na centrach obróbczych, głownie obróbka metalu, podstawowe znam, chodzi mi o ciut bardziej zaawansowane. Dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
DZIKUS
Specjalista poziom 3

Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Kwi 2005 Posty: 1082 Skąd: ST. WOLA / W-WA
|
Wysłany: 2007-09-11, 23:40 Re: Lista narzędzi stosowanych w obróbce cnc
|
|
|
| pilkarz napisał/a: | | Witam! Mam prośbę do bardziej doświadczonych znawców cnc, proszę o listę narzędzi stosowanych na centrach obróbczych, głownie obróbka metalu, podstawowe znam, chodzi mi o ciut bardziej zaawansowane. Dziękuję i pozdrawiam! |
a dopiero co w innych tematach pisales, ze bedziesz pracowal w irlandii jako operator centrum cnc. to w koncu znasz sie na robocie ktora masz wykonywac, czy nie?
poza typowymi narzedziami takimi jak wiertla i frezy palcowe masz glowice z plytkami, wiertla skladane, wytaczadla, frezy do gwintow no i oczywiscie gwintowniki szybkooobrotowe. |
|
|
 |
sz-jacek
Czytelnik forum poziom 2 frezer cnc

|
Wysłany: 2007-11-09, 13:05
|
|
|
| Pooglądaj sobie katalogi z narzędziami np. SANDVIK |
|
|
|
 |
waldi33
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-05-27, 20:38 Re: Lista narzędzi stosowanych w obróbce cnc
|
|
|
| wejdź na strone www.tiz.pl tam jest katalog do ściągnięcia lub zamów sobie u nich to wyślą tobie za darmo, maja najlepiej opracowany katalog w języku polskim a mają narzędzia do wszystkich metali od miękkich do twardych do 70 HRC, ja je znam bo używam je w dużej ilości w narzędziowni, a przetestowałem chyba wszystkie firmy i ta firma na jedne z najlepszych narzędzi na rynku polski a do twardych materiałów to najlepsze |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|