|
finn power |
| Autor |
Wiadomość |
SZalony LOLO
Nowy użytkownik A.D.I.D.A.S

|
Wysłany: 2007-05-21, 15:57
|
|
|
| amada napisał/a: | Taaa macie maszyne i nie wiecie jakim programem ja programujecie
wydaje mi sie ze nie wiele pomozecie. Do programowania FINNPOWERA jest inny alternatywny program JETCAM. Majac modol odpowiedniej maszyny mozna zrobic program na dowolna maszyne dowolnego producenta. A kody bledow sa potrzebne chyba do SIMATIKA 840D. Jesli masz finnpowera to masz program POWERLINK ktory ma opisy wszystkich alarmow razem z dokladnym opisem jak je usuwac. |
CZy mozna jakos zdobyc JETCAM? za free oczywiscie. jeszcze jedno pytanko: CZy Simatik 840D jest sterownikiem Finna??? co jesli nie ma PowerLinka? bo nie ma LOL....przyjezdza serwisant i zarabia pieniazki |
|
|
|
 |
suizz
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-05-28, 20:52
|
|
|
| SZalony LOLO napisał/a: | | amada napisał/a: | Taaa macie maszyne i nie wiecie jakim programem ja programujecie
wydaje mi sie ze nie wiele pomozecie. Do programowania FINNPOWERA jest inny alternatywny program JETCAM. Majac modol odpowiedniej maszyny mozna zrobic program na dowolna maszyne dowolnego producenta. A kody bledow sa potrzebne chyba do SIMATIKA 840D. Jesli masz finnpowera to masz program POWERLINK ktory ma opisy wszystkich alarmow razem z dokladnym opisem jak je usuwac. |
CZy mozna jakos zdobyc JETCAM? za free oczywiscie. jeszcze jedno pytanko: CZy Simatik 840D jest sterownikiem Finna??? co jesli nie ma PowerLinka? bo nie ma LOL....przyjezdza serwisant i zarabia pieniazki |
Maszyny FinnPower-a są albo z Fanuckiem albo Sinumerikiem co do JetCama to na wersje darmową nie ma co liczyć Panowie z Monako pozabezpieczali sie kodami jak tylko mozna począwszy od postprocesora a kończonc na kodach czasowych. Powodzenia |
|
|
|
 |
Jan Bos
Nowy użytkownik bosnick

|
Wysłany: 2007-06-03, 06:00 Wskazówki do programowania wykrawarek numerycznych
|
|
|
Na stronie www.bosjan.webpark.pl można znaleźć ciekawy opis programowania wykrawarek oraz polskiego narzędzia, które temu służy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
grzes211
Nowy użytkownik Grzesiek

|
Wysłany: 2007-06-28, 21:54
|
|
|
Witam wszystkich jestem programistą i programuje w JETCAM-ie dla maszyny SG6 FINPOWER tak jak juz kolega wspomniał program ten jest nie do zdobycia za free do uruchomienia potrzebny jest fizyczny klucz który podłaczany jest do portu drukarki w kompie POZDRAWIAM
[ Dodano: 2007-06-28, 23:05 ]
Jesli chodzi o materiały dla programowania to przy zakupie wykrawarek firma sprzedająca maszyne zobowiazana jest dostarczenie ksążek obsługi oraz programowania maszyny. Prawdopodobnie w twojej firmie są takie instrukcje w posiadaniu technologów lub programistów bo przeciez sam nie jesteś wstanie napisac programu przy maszynie |
|
|
|
 |
zwojtas
Nowy użytkownik zwojtas

|
Wysłany: 2007-06-30, 20:42
|
|
|
ncx nie jest dopracowanym programem ale JetCam choc drogi jest niezawodny
programuje w NCX i JetCam ale oba programy to calkiem inna bajka
W polsce nie ma firm ktore dobrze szkola na NCX ale z FP finnlandia sa spece i sa niezli
Ncx musi dopracowac kilka szczegolów miejmy nadzieje ze szybko to nastapi
programuje na Finn Power LP6 i C6
pozdr. |
|
|
|
 |
amada
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-03-20, 10:20
|
|
|
CZy mozna jakos zdobyc JETCAM? za free oczywiscie. jeszcze jedno pytanko: CZy Simatik 840D jest sterownikiem Finna??? co jesli nie ma PowerLinka? bo nie ma LOL....przyjezdza serwisant i zarabia pieniazki[/quote]
POWERLINKA mozna zastapic darmowym NCLINKIEM dziala na kazdym windowsie i z kazda maszyna cnc. ma profile i ustawienia fanuca sinumerika heidenhain itp. |
_________________ Aries-245 Europe-258 Finnpower A5-20
Soft: AMPUNCH3, PUNCH5, JETCAM |
|
|
|
 |
Antonio
Nowy użytkownik Antonio

|
Wysłany: 2008-08-22, 17:46 CNC Murata
|
|
|
| Siema Panowie. Jestem tutaj nowy. Pracuje od roku na prasie Finn - Power E5. Ale czy ktoś ma informacje na temat prasy Wiedeman Motorum? |
|
|
|
 |
hajak
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-10-07, 06:00
|
|
|
Troche pracowałem kiedyś ma MOTORUM 2044.
A jakie informacje Cie dokładnie interesują? |
|
|
|
 |
ANIOL
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-10-10, 09:47
|
|
|