Strona Główna CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Akcesoria CNC

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary
Autor Wiadomość
marcinsiorek 
Sympatyk forum poziom 1

Wysłany: 2008-04-11, 22:49   jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary

czesc

srodowisko to płyn wspomagania ukladu kierowniczego , temeratura max 120 stopni ,powierzchnie po ktorych ma sie poruszac uszczelka to aluminium skok pierscienia uszczelniającego ok 10mm uszczelka ma byc o przekroju kwadracika 3x3mm, zastanawiam sie co bylo by najlepsze na długą bezawaryjną prace ale jestem pewny ze na forum znajdzie sie nie jedna osoba ktora ma w tym wieksze doswiadczenie ode mnie... acha i jeszcze jedno jakie pasowania dobrac przy srednicy uszczelki ok 130mm ??

ktos wie?

numerek 
Specjalista poziom 2

Wysłany: 2008-04-12, 18:56   Re: jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary

marcinsiorek napisał/a:
czesc

srodowisko to płyn wspomagania ukladu kierowniczego , temeratura max 120 stopni ,powierzchnie po ktorych ma sie poruszac uszczelka to aluminium skok pierscienia uszczelniającego ok 10mm uszczelka ma byc o przekroju kwadracika 3x3mm, zastanawiam sie co bylo by najlepsze na długą bezawaryjną prace ale jestem pewny ze na forum znajdzie sie nie jedna osoba ktora ma w tym wieksze doswiadczenie ode mnie... acha i jeszcze jedno jakie pasowania dobrac przy srednicy uszczelki ok 130mm ??

ktos wie?

przeczytałem 3 razy zanim skumałem o co chodzi

jeśli 53 bar to tylko uszczelniacze hydrauliczne -ale nie wiem czy dostaniesz V-ringi o przekroju 3x3 mm
zapytaj w hurtowniach hydrauliki wysokociśnieniowej

marcinsiorek 
Sympatyk forum poziom 1

Wysłany: 2008-04-12, 20:46   Re: jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary

ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze ....

bakprint 
Stały bywalec

Wysłany: 2008-04-12, 23:30   Re: jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary

marcinsiorek napisał/a:
ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze ....

Rzuć okiem.. tam znajdziesz odpowiedź:

http://www.uszczelnienia-...og_wyrobow.html

np. (jeden z wielu linków):
http://www.ggtrading.pl/glowna.htm
http://www.ggtrading.pl/profile.htm
itd. itd.

ALZ 
Specjalista poziom 3

Wysłany: 2008-04-13, 00:11   

Uszczelnienia mogą być z tekstolitu, ale z wałka. Po obróbce należy "wymoczyć" gotowy pierścień w gorącym medium w którym będzie pracowało i sprawdzić stabilność wymiaru. Lepszy jednak będzie teflon z grafitem(czarny).

ARGUS 
Specjalista poziom 3

Wysłany: 2008-04-13, 09:17   

marcinsiorek napisał/a:
temeratura max 120 stopni

Cytat:
53 bary

marcinsiorek napisał/a:
ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze

załamka totalna
za parę groszy chcesz siebie albo gogoś narażać na strzał w pysk medium o ciśnieniu 53kg i temp 120 stopni ?????????
Czy nie lepiej KUPIĆ sprawdzone atestowane uszczelnienie ?
Do siłownika hydraulicznego uszczelnienie dla średnicy fi 80 kosztuje około 50 zł
Czy to na prawdę tak drogo żeby kombinować samemu ?

Ciśnienie i temperatura Brrrrr do tego jak mniemam brak doświadczenia
to nie jest bezpieczne połaczenie dla eksperymentów i wynalazków

marcinsiorek 
Sympatyk forum poziom 1

Wysłany: 2008-04-15, 07:13   

ARGUS napisał/a:
marcinsiorek napisał/a:
temeratura max 120 stopni

Cytat:
53 bary

marcinsiorek napisał/a:
ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze

załamka totalna
za parę groszy chcesz siebie albo gogoś narażać na strzał w pysk medium o ciśnieniu 53kg i temp 120 stopni ?????????
Czy nie lepiej KUPIĆ sprawdzone atestowane uszczelnienie ?
Do siłownika hydraulicznego uszczelnienie dla średnicy fi 80 kosztuje około 50 zł
Czy to na prawdę tak drogo żeby kombinować samemu ?

Ciśnienie i temperatura Brrrrr do tego jak mniemam brak doświadczenia
to nie jest bezpieczne połaczenie dla eksperymentów i wynalazków

spokojnie Argus , nie łam sie, częśc jest bardzo nietypowa zamknięta w kadłubie więc nikomu nic nie strzeli w twarz, nie chodzi mi o zaoszczedzenie kasy bo jak bym mogl kupic takie uszczelnienia to moge wydac te 50 czy 100 zlotych na pierscien, bez problemu, problem w tym, ze pewnie nie znajde takiego rozmiaru pierscienia uszczelniajacego

- juz wiem ze znajde na http://www.ggtrading.pl/materialch.htm#ECOPUR widze ciekawą oferte
dziękuje za pomoc i pozdrawiam

jasiu... 
Specjalista poziom 2

Wysłany: 2008-04-15, 07:42   

Spytaj np. w http://www.polwent.com.pl/ o cenę. Myślę, że przy tych parametrach warto poszukać kogoś, kto o tej produkcji ma pojecie. Rzuć im rysunek, może aż tak drogo nie będzie.

ALZ 
Specjalista poziom 3

Wysłany: 2008-04-15, 07:50   

To tylko 53 bary w hydraulice, a więc nie ma problemu. Łatwiej to opanować niż 6 barów gazu.

marcinsiorek 
Sympatyk forum poziom 1

Wysłany: 2008-04-19, 20:16   

pisałem do obu firm, zero odezwu... nie wiem co jest grane...

Odpowiedz do tematu